Våra Reseguider

Erik Lindfors

Active Ski-guide Japan

Erik har åkt skidor hela sitt liv och började sin karriär i skidbranschen som skidlärare i Sälen 2003. Efter det har han fortsatt att jobba med skidåkning genom att guida gäster runt om i världen och sedan 2010 jobbar Erik för Active Ski. Erik är utbildad skidlärare i tre steg och har även undervisat i telemark samt snowboard, han är också cerfierad lavintekniker. Efter sex vintrar på raken i Japan varav fem som Active Skis guide är det också Erik som tar fram vårt Japan-program för 2018. Även vintern 2018 kommer ni träffa Erik i Japan. Erik är till vardags polis i Åre.

Guide Robert Nilsson

Robert Nilsson

Active Ski-guide Japan

Robert har åkt skidor, bräda och telemark sedan barnsben och intresset har eskalerat utan rimliga proportioner de senaste 10 åren. Han lägger större delen av sin ledighet på skidåkning under vinterhalvåret. Han har en förkärlek för toppturer och branta puderåk. Robban har erfarenhet av skidåkning både i Skandinavien, Alperna, Kanada och Japan. Robban har varit verksam som Active Ski guide på de flesta av våra orter. Till vardags jobbar han som stationsbefäl på brandförsvaret och under sommarsäsongen seglas det och bestigs en och annan topp när han inte sitter i en solstol och längtar till vintern. Robban är cerifierad Lavintekniker (SVELAV Pro 2) för yrkesfolk.

Rasmus Regnstrand

Active Ski-guide Japan

Med föräldrarna har semestrar i ung ålder gått till Björkliden och Riksgränsen. Rasmus är en före detta elitsimmare som på senare år har fått mer tid över för skidåkning. Rasmus har jobbat som guide på Active Ski sedan 2007/2008. Vintern 2013-2014 ansökte han om tjänstledigt från sitt civilingenjörsjobb och hoppade på en norsk 6 månaders Lavinkurs baserad i Schweiz (Davos), Kanada, USA, Nordnorge och de svenska alperna (Ja, Sarek alltså). Rasmus har förutom sin långa lavinutbildning genomgått Lavinteknikerkurs (SVELAV Pro 2) som han klarade med högsta betyg. 2015 visade han och brosan Tobias den bästa offpisten i japanska Hakuba Cortina och Madarao. 2016 var han tillsammans med Simon Börjesson vår guide på Hokkaido. 

Simon Börjesson

Active Ski-guide Japan

Simon har åkt skidor så länge han kan minnas. Innan han helt och hållet fastnade för offpistskidåknig så har han både åkt snowboard och satsat hårt på längdsskidåkning. Sedan hans flytt till Norge 2012 har skidåkningen kretsat mest kring toppturer men dessförinnan arbetade han under flera år som guide i Kittelfjäll. Tillsammans med Actives Ski-guide Rasmus så är det swimrun som gäller under sommarhalvåret. Sommaren 2015 tog de sig under 11 dagar sträckan Grisslehamn till Åbo för att uppmärksamma problemet med marin nedskräpning i Östersjön. Vintern 2016 var det Simon och simkompisen som guidade offpist på Hokkaido Tour. Simon har genomgått Lavinteknikerkurs (SVELAV Pro 2).

Active Ski Mattias Lassen

Mattias Lassén

Active Ski-guide Japan

Som fyraåring blev han ivägsläpad på sportlovsläger i svenska fjällen, då liten och lyckligt ovetande om hur ont det kunde göra när man tappat kontrollen. Nu, drygt 30 år senare har han kraschat, haft träningsvärk, fått mjölksyra, svettats och frusit i samband med världens roligaste, vackraste och utmanande aktivitet, skidåkning! Hans stora intresse för backcountry kom under det år Mattias bodde och arbetade i Kanada. Vintern 2017 guidade han på Honchu kombo tillsammans med Christian Edelstam. Till vardags jobbar Mattias som styrkeledare på räddningstjänsten och är sambo med sin kanadensiska fästmö i Sundbyberg.

Active Ski guide

Svante Seleborg

Active Ski-guide Adamello Ski

Svante började åka skidor på allvar först i vuxen ålder tillsammans med familjen, varefter intresset bara ökat och ökat. Kittelfjäll ligger Svante varmt om hjärtat, där han har varit Actie Skis stamgäst och tillbringat 3-5 veckor under flera säsonger. Svante har varit Active Ski-guide i Aostadalen (bl.a. Courmayeur, Cervinia, Monterosa Ski, La Thuile) som han nu efter flera säsonger känner som sin egen ficka. Säsongen 2016 var han vår guide i japanska Myoko, och i vinter är han stationerad i Adamello Ski. Till vardags jobbar Svante som egenföretagare inom IT. Svante är cerfierad lavintekniker (SVELAV Pro 2).

William Persson

Active Ski-guide Adamello Ski

William har efter en säsong i Italienska Cervinia 08/09 alltid vintern i sikte. Förutom Italien så har det sedan dess blivit ett antal besök till orter i både Frankrike, Österrike och Schweiz. Ett outtröttligt intresse för offpiståkning i alla dess former kompletteras med suget att ibland bara ösa ner med full fart i pisten. William är utbildad reseledare men är nu färdigutbildad sjukgymnast och har fast anställning i norra Stockholm. I vinter finns vår omtyckta guide med som extra guide i Adamello Ski under vecka 8 och inledningen av vecka 9.

Lillis Härd

Active Ski-guide i Monterosa Ski

Lillis är en glad skåning som gillar att åka skidor, han har varit guide hos Active Ski i Adamello Ski 2015 och 2016 och stortivdes med skidområdet och våra gäster. Till kommande vinter ser Lillis framemot att göra sin tredje säsong för Active Ski Travel under vecka 9 och 10 i Monterosa Ski. Lillis har åkt skidor över hela världen nästan såsom i Europa, Kanada, Nya Zeeland och Japan. Hemma i Sverige så spelar Lillis golf och åker longboard.

Erik Ehrner

Active Ski Chefs-guide Stora Blåsjön

Erik har åkt skidor i nästan 40 år och har jobbat med allt från studentveckorna i Åre i början av 2000-talet, till att byta liften mot helikopter och guida gäster i kanadensiska Monashees. Sedan 2015 jobbar Erik för Active Ski. Erik är som förste svensk utbildad heliskiguide i den kanadensiska organisationen CSGA och kan därmed kalla sig även skidlärare och lavintekniker. Han föredrar kombinationen av toppturer och mekaniserad skidåkning och har en liten dröm om att hitta ett okänt resmål i Skandinavien för att bygga en catskiinglodge. Erik är Active Skis leadguide i Stora Blåsjön och gästspelar ibland i Kittelfjäll.

Sanna Westman

Active Ski-guide i Kittelfjäll & Røldal

Sanna är delvis uppväxt i Frankrike och började där åka skidor som pjäxhjälming. Under tonåren växte sedan skidintresset tack vare duktiga vänner som visade henne vad riktig skidåkning innebär. På senare år har hon börjat uppskatta att gå på tur mer och mer, inte bara för att nå fantastisk åkning utan också för turen i sig. Denna säsong börjar Sanna med en månad i Japan och sedan kommer hon följa med som Active Skis weekendsguide till Kittelfjäll.

Ola Stawreberg 

Active Ski-guide Courmayeur

Ola kommer från hjärtat av Göteborg och har åkt skidor ända sedan 80-talet när familjen spenderade sportloven i de Svenska fjällen. Det mer gedigna skidintresset tog fart i mitten av 20-åren med nästan 10 säsonger som skid- och vandringsguide i de Österrikiska (främst Saalbach och Bad Gastein) och Italienska (främst Courmayeur) Alperna. Ola är även utbildad alpin skidlärare inom Den Norske Skiskole. Förutom att jobba som guide har Ola även en gedigen bakgrund inom Hotel- & Restaurangbranschen både på hemmaplan och i Alperna i Österrike och Frankrike vintertid. Skidåkningsmässigt har Ola sysslat med de flesta discipliner men håller sig numera helst till alpinbindning och telemark. Backcountry och touring lockar mest men en cruisingdag i perfekt pistade Italienska backar är ju fortfarande en dröm

Johan Holmström

Active Ski-guide i Kittelfjäll

Älskar vintern och snön! Har under de senaste 10 åren blivit en lång rad resor till Kittelfjäll där jag upptäckt tjusningen med offpist! För några år sedan bytte jag från snowboard till skidor och monterade snabbt ett par randonné bindningar. Har blivit biten av att gå på topptur, det öppnar en helt ny skidvärld när man inte är beroende av liftar! Började jobba för Active Ski vintern 2011 i samband med att han började studera på KTH.

Tobias Regnstrand

Active Ski-guide Kittelfjäll

Tobias lade sina första offpistspår i Björkliden/Abisko. Genom åren har intresset för snö och skidåkning bara blivit större. De senaste tio åren har det varit mycket telemark, gärna med stighudar under skidorna. Tobias har varit guide i Kittelfjäll sedan 2008/2009 som han nu kan utan och innan. Svenska och norska fjällen ligger Tobias kärt om hjärtat. Säsongen 2015 var han i väg på ett större äventyr då han tillsammans med brorsan Rasmus var vår guide i Japan. När Tobias inte åker skidor så trivs han på vattnet där han utövar vattensporter som segling och surfing. Tobias jobbar för övrigt som tandläkare i Stockholm.

Johan Lindholm

Active Ski-guide Kittelfjäll och Røldal

Johan har åkt skidor sedan barnsben. Allt ifrån snålskjuts i pulka bakom farsan i Svenska fjällen, till utbytesstudier i Vancouver och skidåkning i Mt. Seymour och Grouse Mtn. Favoritresan var dock Hakuba Cortina i Japan med Active Ski. Sedan 2015 har Johan jobbat som guide för Active Ski och främst på destinationerna Kittelfjäll, Stora Blåsjön och Røldal. Johan älskar mindre orter där man får va sig själv för en liten stund..och gärna med midjehögt puder.