Serre Chevalier

Serre Chevalier är världen näst största skidområde och omfattar fyra sammankopplade delar; Briancon, Chantemerle, Villeneuve och Le Monetier les Bains. Orten är kanske mest känd för skogsåkningen i den glesa lärkskogen, men är även lämplig för familjer och för de gäster som vill hålla sig kvar i de pistade nedfarterna.

Active Ski Travel erbjuder skidresor från Stockholm/Arlanda som går att boka online. Serre Chevalier är även en utmärkt konferensort och vi kan erbjuda bra paket för grupper och företag. Gör en förfrågan så återkommer vi med ett prisförslag inom kort.

Skidåkning

Serre Chevalier ligger i de södra Alperna "Haute Alpes" (på svenska Höga Alperna). Här lyckas man kombinera över 300 soldagar per år med många snörekord. I detta område finns också de flesta av Frankrikes 4000-meterstoppar.

Skidsystemet "Le Grand Serre Che" tillhör Frankrikes största med 250 km pist. Skidåkningen ligger mellan 1 200 och 2 760 m.ö.h. Serre Chevalier är kanske ändå mest berömt för sina stora åkbara lärkskogar där träden står med lagom avstånd och lutningen är perfekt. Det finns givetvis ett stort utbud av pister där de röda och gröna pister dominerar. Det finns 3 pister på över 1 000 fallhöjdsmeter varav en är 7 km lång.

Liftsystemet har hög kapacitet och som inte ens under de mest hektiska högsäsongsveckorna plågas av köer. Trots att solen skiner är kvaliteten på snön oftast hög. Nederbörden som faller skyddas under lärkträden och förblir kall och torr.

Härifrån är det också lätt att göra en dagsutflykt till off-pist-byn La Grave med sitt brutala berg La Meije. Här finns inga pister, men med hjälp av en bergsguide och den ålderstigna liften har många upplevt sitt livs bästa skiddagar just här. Ett måste på den seriöse skidåkarens "been-there-done-that"-lista.

Byn

Serre Chevalier ligger i alpernas sydvästra del, nära Italien och endast några timmar från Medelhavet. Närheten till Italien & Provence märks tydligt. Det finns ett omfattande matutbud med fokus på det italienska och franska köket. Byns ca 300 soldagar per år bidrar också till det lite långsammare tempot. Hit åker man för att njuta av livet!

Serre Chevalier består av fyra byar med tillbakalutad stämning. Längst ned i dalen hittar du den klassiska alpbyn Briancon, lite längre upp ligger Chantemerle. På väg upp mot det klassiska alp passet "Col du Lautaret" passerar du först Villeneuve och sedan Monetier les Bains.

Hotel La Maison du Bez ligger i Le Bez, en liten autentisk bergsby mitt i skidorten Serre Chevalier. Smala trånga gränder och stenhus, där vissa bönder fortfarande har sina får under lägenheterna som de hyr ut till turister.