Explore Hokkaido

Vi finslipar ytterligare vår mycket populära ”guide inclusive resa” Explore Hokkaido till säsongen 2020. Den första nyheten är att vi nu erbjuder direktflyg från Helsingfors till Sapporo med anslutning från andra delar av Europa, detta kortar ned restiden med flera timmar.

Den andra nyheten är att vi som grundpaket nu erbjuder 6 eller 9 dagar i Japan. Där de 6 första dagarna är offpiståkning med våra omtyckta och duktiga guider aom nosar upp den bästa snön och skidåkningen för dagen. Vill man stanna ytterligare 3 dagar i Japan så kan man välja på ytterligare skidåkning i t.ex. Niseko, Cat skiing eller kanske passa på att göra ett stadsbesök i Sapporo eller Tokyo.

Hokkaido är Japans nordligaste ö som med sina kalla vintrar och täta nederbördsområden bjuder på fantastiska möjligheter för bra offpiståkning. Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket och vill kunna vara flexibel. Resan innehåller boende på två orter, med möjlighet till skidåkning på ett flertal skidorter tack vare våra minibussar som tar oss på dagsutflykter till närliggande skidsystem. Resan har 6 fulla skiddagar med våra guider som tar med er till de bästa orterna i området. 

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning och att man även har egen toppturs-utrustning för att kunna tillgodogöra sig all offpistguidning. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då detta är ett paradis för djup puderåkning.

Vi bor 3 nätter på skidorten Tomamu Resort samt 4 nätter i staden Otaru. När vi bor i Tomamu kommer vi troligtvis att stanna och åka skidor i detta skidsystem någon dag, vi kommer också göra dagsutflykter till andra skidområden såsom Furano och Sahoro allt beroende på snöförhållande, väder och gruppens önskemål. De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine.

Detta är resan för dig som är lite äventyrlig och vill få chansen att uppleva mycket på din resa till Japan. Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och detta kommer bli en resa att minnas för alltid. 

Skidåkningen

Skidåkningen på Hokkaido är omväxlande och rolig och mycket pudersäker. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, både större och mindre och det kommer vara förhållandena för veckan som styr.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Generellt åker vi luftburen skidåkning tills det börjar bli uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Sammanfattning - Explore Hokkaido

Vi flyger till Sapporo. Därifrån väntar en transfer på knappt två timmar till vårt första boende. Vi åker minibussar till ett flertal omkringliggande orter som alla ligger inom ett bekvämt avstånd. Vilka orter vi besöker bestämmer guiderna på plats efter väder och snöläget. Efter 3 dagar byter vi boende och utforskar nya skidorter. Vi är flexibla och styr veckan efter väder och snöförhållanden för att få ut max av resan. Liftkort ingår för 6 dagar varav guidad offpiståkning under 6 dagar. 

Grundpaketet dag 1-6

 • Flyg Stockholm-Sapporo/New Chitose t/r (på förfrågan från Göteborg, Oslo och Köpenhamn)
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage på 23 kg samt skidutrustning max 23 kg
 • Flygplatstransfer New Chitose-Tomamu Resort ankomstdagen
 • Liftkort 6 dagar
 • Offpistguidning i 6 dagar med Active Skis guider
 • Dagsutflykter med minibuss till andra skidområden
 • Boende 3 nätter på The Tower, Tomamu Resort 
 • Boende 4 nätter på Grand Park Otaru
 • Tillträde till inomhus och utomhus bad på Tomamu Resort
 • Frukost alla dagar
 • Reseledartjänster från Active Ski
 • Skriftlig reseguide "Explore Hokkaido" inför resan från Active Ski Travel

Tilläggspaket dag 7-9 – Valbar del

 1. Kiroro 3 dagar (fre-mån) med liftnära boende på A Tribute Portfolio Hotel****. Prisvärt alternativ med 30% boka tidigt rabatt vid bokning före 30 September.
 2. Niseko 3 dagar (fre-mån) med boende  och eventuellt tillägg; offpistguidning med lokal guide eller dagstur Cat Skiing.
 3. Cat Skiing 2 dagar (sön-mån) i Shimamaki inkl transporter, boende (lör-mån) och helpension. Flygplatshotell måndag och retur på tisdag via Tokyo.
 4. Stadsbesök Sapporo eller Tokyo (fre-mån). 
 5. Eget upplägg (fre-mån) efter önskemål.
 6. Hemresa dag 7 (fre) med direktflyg från Sapporo till Helsingfors. Realtidskostnad (nettopris) kan tillkomma för ändring av flygbiljett.

Antal deltagare per resa: Max 14
Guider: 2 guider per resa, från Active Ski Travel eller certifierade bergsguider, läs mer >> 

Flygtider, avgångar & priser

Utresor - Torsdagar
Stockholm – Helsingfors                12:55-15:00       
Helsingfors – Sapporo                    17:05-09:05+1 (ankomst fredagar)

Retur - Måndagar (eller fredagar)
Sapporo – Helsingfors                     11:35-14:10
Helsingfors – Stockholm                  16:05-16:05 (ankomst samma dag)

16-27 januari - FULLBOKAD
23 januari- 3 feb - FULLBOKAD
30 januari-10 februari
 - FULLBOKAD
6-17 februari
 grundpkt 6-14 feb 33 280 SEK/pers (1 pl kvar)

Varför ska jag välja Explore Hokkaido?

Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket av Japan samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. Då man åker skidor i grupper om 7 personer är det viktigt att man är en duktig skidåkare med vana av offpiståkning om man vill åka med på dessa resor.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållande

Active Ski Travel har ingen möjlighet att erbjuda ytterligare guider eller ge ersättning om man inte har den nivå eller kondition som krävs på plats. Active Ski Travel reserverar sig rätten att utesluta eventuella personer som inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.