Explore Hokkaido

Förra årets nyhet Explore Hokkaido blev en succé och vi har nu gjort resan ännu bättre.

Hokkaido är Japans nordligaste ö som med sina kalla vintrar och täta nederbördsområden bjuder på fantastiska möjligheter för bra offpiståkning. Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket och vill kunna vara flexibel. Resan innehåller boende på två orter, med möjlighet till skidåkning på ett flertal skidorter tack vare våra minibussar som tar oss på dagsutflykter till närliggande skidsystem. Resan har fulla 7 skiddagar varav 6 av dagarna är tillsammans med våra Active Ski guider som tar med er till de bästa orterna i området. Liftkort ingår självklart för samtliga skiddagar.

För att delta på offpistguidningen som ingår på resan är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning och man måste även ha egen toppturs-utrustning för att kunna tillgodogöra sig alla guidedagar. Man skall också ha god vana av offpiståkning i lössnö, då detta är ett paradis för djup puderåkning.

Vi bor 4 nätter på skidorten Tomamu Resort samt 4 nätter i staden Otaru. Frukost på hotellen ingår i paketet. De dagar vi bor i Otaru kommer att innebära att vi åker på dagsutflykter under skiddagarna eftersom det inte finns någon skidort i anslutning till hotellet. När vi bor i Tomamu kommer vi troligtvis att stanna och åka skidor i detta skidsystem en eller två dagar, beroende på snöförhållande och väder, men vi kommer troligtvis göra några dagsutflykter till andra skidområden även då. En av dagarna i Tomamu är det skidåkning på egen hand som gäller då det ingår guidning 6 av de 7 skiddagarna.

Detta är resan för dig som är lite äventyrlig och vill få chansen att uppleva mycket på din resa till Japan. Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och detta kommer bli en resa att minnas för alltid. 

Skidåkningen

Skidåkningen på Hokkaido är omväxlande och rolig. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, både större och mindre och det kommer vara förhållandena för veckan som styr. Olika orter som kan vara aktuella är bland annat: Furano, Tomamu, Sahoro, Sapporo Teine, Sapporo Kokusai och Kiroro.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Generellt åker vi luftburen skidåkning till det börjat bli uppkört och då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Sammanfattning - Explore Hokkaido

Vi flyger till Sapporo. Därifrån väntar en transfer på knappt två timmar till vårt första boende. Vi åker minibussar till ett flertal omkringliggande orter som alla ligger inom ett bekvämt avstånd. Vilka orter vi besöker bestämmer guiderna på plats efter väder och snöläget. Efter fyra dagar byter vi boende och utforskar nya skidorter.

Vi är flexibla och styr veckan efter väder och snöförhållanden för att få ut max av resan. Liftkort ingår för 7 dagar varav guidad offpiståkning under 6 dagar. 

I paketet ingår:

 • Flyg Stockholm-Sapporo/New Chitose t/r (på förfrågan från Oslo och Köpenhamn)
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt skid- snowboardutrustning
 • Liftkort 7 dagar
 • Offpistguidning i 6 dagar med Active Skis guider
 • Dagsutflykter med minibuss till andra skidområden
 • Boende 4 nätter på Tomamu Resort 
 • Boende 4 nätter på Grand Park Otaru
 • Tillträde till onsen på Tomamu Resort
 • Frukost 8 dagar
 • Alla transfers
 • Reseledartjänster från Active Ski
 • Skriftlig reseguide "Explore Hokkaido" inför resan från Active Ski

Pris: 34 490 SEK/pers i dubbelrum

Avgångar 2019

 • 13-22 januari
 • 23 januari-1 februari
 • 6-15 februari
 • 16-25 februari

Varför ska jag välja Explore Hokkaido?

Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket av Japan samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. Då man åker skidor i grupper om 7 personer är det viktigt att man är en duktig skidåkare med vana av offpiståkning om man vill åka med på dessa resor.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållande

Active Ski har ingen möjlighet att erbjuda ytterligare guider eller ge ersättning om man inte har den nivå eller kondition som krävs på plats. Active Ski reserverar sig rätten att utesluta eventuella personer som inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.