Hakuba Cortina

Skidorten Hakuba Cortina står för djup lössnöåkning i gles skog av yppersta världsklass och här är offpiståkning tillåten direkt från liften till skillnad mot de flesta andra skidorter i Japan. Här faller det årligen 12-15 meter snö och det mesta kommer i januari-februari, har man flyt vaknar man flera decimeter nysnö varje morgon. Det är inte ovanligt med 2,5-3 meter nyfallen snö på en vecka under perioden Active Ski arrangerar mycket prisvärda resor till Hakuba Cortina (vecka 4, 5 & 6). 

Skidåkningen i Hakuba Cortina

Cortina anses av många som ett av Japans bästa områden för skogsåkning. Åken har till skillnad från många ställen i Japan relativt brant lutning vilket gör ännu mer ytor tillgängliga vid de tunga snöfallen. Själva systemet är litet med ett fåtal svarta pister och 8 liftar, men möjligheterna för bra offpiståkning är grymma. Mellan pisterna finns lättillgänglig skog. Från toppen av berget går det även att åka ner på baksidan och i botten kan man följa en dal tillbaka till liftarna vilket gör att energin kan läggas på åkningen och inte på att ta sig till och från åken. Har man med sig tur-utrustning finns många lätta turer att ta de gånger då åkningen kring systemet blir uppåkt.

Bergets topp ligger på 1402 meter över havet och p.g.a. av sitt läge med de sibiriska vindarna så kommer det mellan 12 till 15 meter snö på en normal säsong. Temperaturen är normalt sett relativt mild i anläggningen, mellan -3 till -8. Om man mot förmodan skulle tröttna på skidåkningen i Cortina kan man enkelt ta en buss till flera närbelägna skidsystem och köpa endagspass där. Inom en timme når man hela 9 olika system i varierande storlek. Det mesta kända och största är Happo One vilket vi rekommenderar ett besök till vid klar sikt då en stor del av skidåkningen där är ovanför trädgränsen. Önskar ni komplettera ert paket med guide för offpiståkning så går det att lägga till i bokningen om man gör det i god tid.

Sammanfattning - Hakuba Cortina

Från Narita flygplats ordnar vi med transfer direkt till hotellet (ca 6 h inkl. lunchstopp). Boende på Hotel Green Plaza med ski in/ski out läge med 7 skiddagar varav 5 dagars liftkort i Hakuba Cortina, 2 dagar har lämnats öppna för skidåkning på andra valfria skidorter i Hakuba där ni köper liftkort på plats. Sista natten sover ni på ett hotell nära flygplatsen för att vara utvilad inför flygresan tillbaka till Skandinavien. Active Ski Travel har ingen representant på plats men ni har tillgång till att boka in våra guider för offpistguidning för skidorter över hela Hakuba-regionen (10 skidorter) till våra exklusiva rabatterade priser samt att vi tillhandahåller en allmän skriftlig reseguide för området.

I paketet ingår:

 • Flygresa enligt resplan ovan
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt skid- eller snowboardutrustning 23 kg
 • Flygplatstransfers Narita airport-Hotel Green Plaza i Hakuba Cortina
 • Boende 7 nätter i dubbelrum Twin (30 kvm) med 2 extra "futon-bäddar" på Hotel Green Plaza***
 • Tillträde till hotellets Onsen
 • Frukost 7 dagar på Hotel Green Plaza
 • Middagsbuffé 5 dagar på Hotel Green Plaza (2 dagar är exklusive middag för restaurangbesök i Hakuba eller uppgraderad middag på hotellet som gästen bekostar själv)
 • Liftkort 5 dagar (valfria dagar)
 • Returtransfer Hakuba Base Camp-Narita Tobu (taxi till Hakuba Base Camp, 15 km bekostas på egen hand) 
 • Boende på flygplatshotell, Narita Tobu Hotel*** inkl frukost, dag 9
 • Shuttle från Narita Tobu Hotel till Narita flygplats
 • Skriftlig reseguide "Hakuba Cortina" från Active Ski Travel

Tillägg

 Avgångar 2020 & Pris Just nu

 • 17-26 januari 19 990 SEK/person i Twin bed rum
 • 24 januari-2 februari 19 990 SEK/person i Twin bed rum
 • 31 januari-9 februari 19 990 SEK/person i Twin bed rum
 • På förfrågan för sluten grupp: valfria datum

Varför ska jag välja Hakuba Cortina?

Detta är resan för er som bara vill fokusera på skidåkning, till ett riktigt bra pris. Man bor på Hotel Green Plaza som ligger precis vid foten av liftsystemet. Man åker skidor, äter och sover på samma ställe vilket gör att det krävs minimalt med ansträngning vilket innebär att all energi kan gå till att uppleva den fantastiska åkningen.