Boende

Panorama Hotel

 • Panorama Hotel - bild 1
 • Panorama Hotel - bild 2
 • Panorama Hotel - bild 3
 • Panorama Hotel - bild 4
 • Panorama Hotel - bild 5

Panorama Hotel ligger mitt i Hakuba med fin utsikt över Happo One skidområde och den olympiska hoppbacken (OS 1998). Till Happo One Gondola är det 900 meter. Hotellet är litet med totalt 15 västerländska rum, dels 4-bäddsrum på 26 kvm med 2 singelbäddar och en våningssäng. Som alternativ finns även 4-bäddsrum på 30 kvm med 4 stycken singelbäddar. Rummen har egna badrum med dusch och wc och städas dagligen, sänglinnen byts var tredje dag, övriga faciliteter på rummet; kylskåp, vattenkokare för kaffe/te, Wi-Fi Internet uppkoppling, TV (japanska kanaler), japansk kimono och tofflor.

Hotellet har en egen onsen med natrurligt mineralvatten, källvattnet är iskallt året runt men värms upp till 41-42C. Onsen-bad är mycket behagligt och återhämtande efter en dags skidåkning. "Hakuba Taproom", hotellets Yakitori-restaurang med bl.a. lokala ölsorter är omtyckt av våra gäster. På hotellet finns det skidförvaring och torkrum. Hotellet erbjuder fri restaurang-shuttle på kvällen och den mycket serviceinriktade personalen tipsar gärna om de bästa resturangerna i Hakuba. På förfrågan från gruopper erbjuds också middag på hotellet.

Umitoyama Lodge

 • Umitoyama Lodge - bild 1
 • Umitoyama Lodge - bild 2
 • Umitoyama Lodge - bild 3

Umitoyama Lodge ligger strategiskt i Hakuba Village, Echoland med närhet till ett stort restaurangutbud. Det är också ett bra läge till transporter som tar er till de olika skidorterna i Hakuba Valley. Den familjedrivna lilla lodgen har 12 rum totalt och erbjuder en väldigt bra och personlig service. Det är i första hand dubbelrum med enkelsängar eller dubbelsäng som erbjuds genom Active Ski på hotellet. Frukost ingår i boendet, lodgen har också en egen bar och fritt WiFi i hela byggnaden.

The Shakespeare Hotel

 • The Shakespeare Hotel - bild 1
 • The Shakespeare Hotel - bild 2
 • The Shakespeare Hotel - bild 3
 • The Shakespeare Hotel - bild 4
 • The Shakespeare Hotel - bild 5

Shakespeare Hotel ligger i Hakuba Villages del som kallas Echoland, med bästa läge för närhet till restauranger, café och barer. Hotellet erbjuder i första hand dubbelrum/twin bed rum i huvudbyggnaden och på deras annexbyggnad med västerländska sängar och egna badrum. Elektrisk vattenkokare, te, hårtork, yukata-pajamas och Wi-Fi är standard på alla rum. Nära hotellet finns en hållplats til flera av skidorterna i Hakuba Valley. Frukost ingår i boendet som också har en egen bar och erbujder middag som tillägg om man vill stanna på hotellet och äta någon kväll.

Hotel Hakuba Hifumi

 • Hotel Hakuba Hifumi - bild 1
 • Hotel Hakuba Hifumi - bild 2
 • Hotel Hakuba Hifumi - bild 3
 • Hotel Hakuba Hifumi - bild 4
 • Hotel Hakuba Hifumi - bild 5

Detta lilla utvalda hotell med totalt 10 rum ligger 800 meter från hemmabergets Happo One Gondola. Hotellet är känt för sina Onsens (varma källbad). Samtliga gäster har fritt tillträde till hotellets inomhus-onsen och i "de luxe rummen" och sviterna har man sin egen utomhus onsen i direkt anslutning till rummet. Service-nivån är hög och hotellet erbjuder daglig shutle till och från Happo One Ski. Gäster från arrangemanget Pure Japan har genomgående mycket höga betyg och fina omdömen av sin hotell-vistelsen. Frukost ingår i boendet och hotellet erbjuder också middag som tilägg på plats.

Le Bocage

 • Le Bocage - bild 1
 • Le Bocage - bild 2
 • Le Bocage - bild 3
 • Le Bocage - bild 4
 • Le Bocage - bild 5

Le Bocage är från säsongen 2019 helt nybyggda och fräscha hus och lägenheter i restaurangtäta Hakuba Echoland med mycket höga betyg på internets hotell-sidor. Active Ski erbjuder i första hand 4-bäddslägenheter på 45 kvm med ett sovrum (2 bäddar), ett vardsgrum med utdragbar bäddsoffa (queen-size) och ett badrum. Detta är perfekt boende för 3 vuxna eller en liten familj på 4 personer. Samtliga lägenheter har uteplats, fritt WIFI och köksdelen är fullt utrustat med köksgeråd, spishäll, mikrovågsugn, diskmasin, kylskåp, kaffemaskin, vattenkokare brödrost m.m. Badrummet har har dusch, WC och bidé samt hårtork. Tvättmaskin med torktumlare och torkställning finns också i lägenheterna. Handukar och sänglinne ingår i boendet och byte görs en gång under veckan samt daglig enklare städning med tömning av sopor och påfyllning av toapapper och tvål och schampo görs vid behov.

Skidförvaring finns i receptionen och gratis transferservice till livsmedelsaffären erbjuds efter beställning.

Alpine Chalets

 • Alpine Chalets - bild 1
 • Alpine Chalets - bild 2
 • Alpine Chalets - bild 3
 • Alpine Chalets - bild 4

Alpine Chalets i Hakuba Echoland med gångavstånd till restauranger, barer, caféer och mataffär är ett mycket prisvärt boende. De erbjuder 4-, 6- och 8-bäddstugor i 2-4 sovrum med enkelsängar. Alla husen har en möblerad vardagsumsdel och badrum. Fritt hög-hastighets WiFi och TV i samtliga hus samt tvättmaskin. Sänglinne och handukar ingår i boendet samt fri shuttle till mataffären ankomstdagen samt måndag, onsdag och fredag efter skiddagen. Precis utanför entrén av Alpine Chalets är också hållplatsen för skid-bussen för några av skidbussen till Happo One Goryu, Hakuba 47 och Iimore, bussen stannar också vi Happo Bus Terminal för transport till Cortina och Iwatake. Det går också bra att vid några tillfällen beställa shuttle direkttransport från boendet till Happo One eller till Hakuba Base Camp alternativt Happo Bus Terminal om beställning görs senast en dag innan. Sänglinne, handdukar och slutstädning ingår i boendet.

Chalet med 2 sovrum (4 bäddar)
Perfekt för en liten familj eller grupp på 4 personer som vill bo i ett eget hus på 55 kvm. Ett av sovrummen är privat och det andra med öppen planlösning ovanför trappan. Huset har förvaringsmöjligheter för skidor och pjäxor vid entrén. Miniköket har 2 gas-brännare, mikrovåg, ugn, vattenkokare och riskokare samt bestick och porslin för 4 personer. Badrum med hårtork och toalett är separerade från varandra.

Chalet med 3 sovrum (6 bäddar)
Två-våningshus på 68 kvm med 2 sovrum på övre plan och ett sovrum på nedre plan. Huset har förvaringsmöjligheter för skidor och pjäxor vid entrén. Miniköket har 2 gas-brännare, mikrovåg, ugn, vattenkokare och riskokare samt bestick och porslin för 6 personer. Badrum med hårtork och toalett är separerade från varandra.

Chalet med 4 sovrum (8 bäddar)
Ett sedan något år tillbaka nybyggt hus med plats för 8 personer i 4 privata sovrum med enkelsängar och 2 badrum. Vardagsrumsdel på nedre plan och samtliga 4 sovrum på övre plan. Huset har förvaringsmöjligheter för skidor och pjäxor vid entrén. Köket har gas-spis, mikrovåg, ugn, vattenkokare och riskokare samt bestick och porslin för 8 personer. Tvättmaskin på båda våningsplanen.