Hakuba Valley

Hakuba Valley var vår mest bokade Japan-resa under 2019. Liftkortet gäller för 10 skidorter vilket gör valmöjligheterna stora. Med sitt läge nära Japanska havet är regionen ett av de områden som får mest snö i Japan. Vi bor i centralt Hakuba där hemmaberget Happo One är det största skidsystemet i Hakuba Valley. Med skidbussen som ingår i liftkortet når man lätt till skidorterna. Ni har under resan tillgång till vår gästservice där ni kan få hjälp med allt man kan tänkas behöva hjälp med. Offpistguidning är en rekommendation att lägga till i paketet. Inför 2020 har vi etablerat ett avtal med erfarna lokala guider för offpiståkning till den bästa priserna i Japan förmodligen. 

Vi har ett flertal olika boende-kategorier i olika prisklasser att välja på i vårt utbud.

Skidåkningen

Var och en av de 10 liftsystemen är unika och det är först på senare år som de gått ihop och har ett gemensamt liftkort. Det finns många bra pister i Hakuba Valley men det är offpiståkningen i djup-djup lössnö som Hakuba är världsberömt för. Som på många orter i Japan är dock offpiståkningen hårt reglerad, vilket gör att anledningen att åka med guide än större. Cortina är den ort i Hakuba som tillåter offpiståkning utanför pisten fullt ut. Har man toppturs-utrustning så öppnar det upp för mer offpiståkning då det oftast inte är några problem att utgå från liftarna för kortare turer och komma åt det magiska japanska pudret. Vid bra sikt rekommenderar vi att tura från toppliften i Happos högalpina miljö, då kommer man åt riktigt stora offpiståk på över 1000 fallhöjdsmeter vilket är bland det högsta i hela Japan. Men var försiktig, bär lavinutrustning och försäkra dig om att snöförhållandena är stabila. Systemet precis väster om Happo heter Goryu/Hakuba 47 och är en sammanslagning av två liftsystem. Här är all skidåkning under trädgränsen, men det finns topptursmöjligheter upp över trädgränsen de dagar då solen visar sig. Åker man österut från Hakuba når man systemen Iwaktake, Tsugaike, Norikura samt Cortina. Dessa system är mindre och erbjuder bra skidåkning både direkt från liften samt bra topptursmöjligheter. Cortina är den ort dit Active Ski Travel började sina skidresor till Japan 2014 och som har den bästa trädskidåkningen i världen enligt många.

Som på de flesta platser i välden är det även i Japan konkurrens om lössnön. För att få ut mesta möjligt av resan rekommenderar vi att ni har utrustning för att kunna göra kortare toppturer för att på så sätt kunna åka ospårat även då det blivit uppkört i närheten av liftarna. Ni väljer själv om ni vill åka på egen hand eller om ni vill komplettera resepaketet med offpistguidning några dagar. Guiderna rekommenderar starkt att man har tillgång till alpin toppturs utrustning för att komma åt den orörda snön i Hakuba beroende på önskemål, snöförhållande och väder. 

Sammanfattning - Hakuba Valley

Vi flyger till Tokyo därifrån vi åker buss till Hakuba. Bussresan tar drygt 5 timmar inklusive flertalet stopp. På ankomstkvällen väntar en välkomsträff med vår Active Ski representant på vårt hotell Panorama där de som köpt till liftkort också får de utdelade. Efter frukost dagen därpå hoppar ni på en av de skidbussar som tar er till det skidsystem ni vill åka skidor i för dagen. Har ni bokat guide för dagen så åker ni med guidens fordon till den bästa offpiståkningen. Tillbaka i Hakuba efter skiddagen så rekommenderar vi Onsen (varma källbad) innan man går ut på byn för att äta. Efter den 7:e skiddagen åker vi till flygplatsen där vi bor bekvämt på hotell för att vara utvilade inför hemresan om man inte valt att stanna några dagar i Tokyo.

Grundpaket

 • Flyg Stockholm-Tokyo t/r (på förfrågan från Göteborg, Oslo och Köpenhamn)
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt specialbagage (skid- eller snowboardväska)
 • Flygplatstransfer t/r (alternativt transfer till Tokyo på returen)
 • Boende enligt val
 • Frukost alla dagar (ej vid boende i lägenhet och chalet)
 • Tillträde till hotellens Onsen (på de hotell som erbjuder onsen)
 • Boende på flygplatshotell Narita Tobu Hotel inkl frukost dag 8 (ej Tokyo-besökare)
 • Shuttle från flygplatshotell till flygplatsen hemresedagen
 • Reseledartjänster från Active Ski Travel
 • Skriftlig resmåls- och restaurang guide

Tillägg

 • Liftkort Hakuba Valley
 • Offpistguidning

Priser

Se onlinebokning >>

Avgångar 2020

 • 10-19 januari
 • 17-26 januari
 • 24 jan-2 feb
 • 31 jan-9 feb
 • 7-16 februari
 • 14-23 februari
 • 21 feb-1 mar

Varför ska jag välja Hakuba Valley?

Hakuba Valley är resan för er som vill ha lite mer möjlighet att bestämma själva över upplägget på er resa. I grunden ingår resa, boende och transfer och sedan lägger man till ytterligare delar efter tycke och smak. Resorna är mycket prisvärda och man har själv möjlighet att välja vilken prisklass hotellet skall ha samt om man vill åka skidor själv eller med guide. I Hakuba kan man välja att äta på hotellet eller att ta sig till någon av alla restaurangerna som finns i byn och känna av det japanska köket och kulturen. Detta är också ett bra upplägg om man är en grupp med olika nivå på skidåkare då alla kan göra det de önskar på dagen. Piståkning eller offpiståkning med guide för att och sedan bada onsen och äta middag ihop på kvällarna. Vill man passa på att ta några dagar i Tokyo när man ändå är i Japan så fixar vi det.