Hakuba Valley

I området runt Hakuba finns inte mindre än 10 skidorter där ett gemensamt liftkort gör valmöjligheterna stora. Hakuba ligger cirka 5 timmar från Tokyo och med sitt läge nära kusten av Japanska havet är det ett av de områden i Japan som får mest nederbörd. Vi bor i byn Hakuba med det största och det mest kända skidsystemet, Happo One som det mest närliggande skidområdet. Hakuba är en utspridd by utan något egentligt centrum, men med shuttle-bus service både dagtid till skidorterna och kvällstid till restaurangerna upplever man sällan detta som ett problem. Ni har under resan tillgång till vår gästservice där ni kan få hjälp med allt man kan tänkas behöva hjälp med. Vill man även ha skidguide under några dagar av sin vistelse eller hela perioden kan man lägga till det som tillval. Våra erfarenheter säger att de flesta får ut mer av sin vistelse om man boka guide några dagar under resan. 

Vi har ett flertal hotell i olika prisklasser att välja på. Alla hotell ligger i Hakuba.

Skidåkningen

1998 då OS gick i Japan var det många av grenarna som gick av stapeln i Hakuba som erbjuder skidåkning för alla. Varje av de 10 liftsystemen är unikt och det är först på senare år som de gått ihop och har ett gemensamt liftkort. Det största liftsystemet som också ligger närmast själva byn Hakuba heter Happo One och har hela 23 liftar. I Happo One hittar man även åkning ovanför trädgränsen till skillnad mot de flesta övriga orter i Japan. Det finns många bra pister i Hakuba och inte minst i Happo One. Som på många orter är offpiståkningen hårt reglerad, Cortina är den ort i Hakuba som tillåter offpiståkning utanför pisten fullt ut. Har man topptursutrustnig så öppnar det upp för mer offpiståkning då det oftast inte är några problem att utgå från liftarna för kortare turer och komma åt det magiska japanska pudret, vid bra sikt rekommenderar vi att tura från toppliften i Happos högalpina miljö, då kommer man åt riktigt stora offpiståk på över 1000 fallhöjdsmeter vilket är bland det högsta i hela Japan. Men var försiktig, bär lavinutrustning och försäkra dig om att snöförhållandena är stabila. En av de högsta topparna i området är Karamatsu 2696 möh. och ligger precis ovanför Happo Ones skidsystem. Systemet precis väster om Happo One heter Goryu/Hakuba 47 och är en sammanslagning av två liftsystem. Här är all skidåkning under trädgränsen, men det finns topptursmöjligheter upp över trädgränsen de dagar då solen visar sig. Åker man österut från Hakuba når man systemen Iwaktake, Tsugaike, Norikura samt Cortina. Dessa system är mindre och erbjuder bra skidåkning både direkt från liften och bra topptursmöjligheter. Cortina är den ort dit Active Ski Travel började sina skidresor till Japan 2014 och som har den bästa trädskidåkningen i världen enligt många.

Som på de flesta platser i välden finns även i Japan konkurrans om lössnön, för att få ut mesta möjligt av resan rekommenderar vi att ni har utrustning för att kunna göra kortare toppturer för att på så sätt kunna åka ospårat även då det blivit uppkört i närheten av liftarna. Ni väljer själv om ni vill åka på egen hand eller om ni vill komplettera resepaketet med offpiståkning för några dagar med guider. Guiderna kan köra både luftburen offpist samt göra kortare eller längre turer i Hakubas samtliga skidsystem beroende på önskemål samt väder och snöförhållande. 

Sammanfattning - Hakuba Valley

Vi flyger till Tokyo varifrån vi åker buss direkt till hotelet i Hakuba. Bussresan tar ca 5 timmar inklusive flertalet stopp. På plats i Hakuba bor ni på hetell enligt eget val. På morgonen efter frukost hoppar man på en shuttlebus till det skidsystem du vill åka skidor i för dagen. På dagarna åker man skidor i något av Hakubas skidsystem, antingen på egen hand eller med förbokad guide för att sedan på kvällen hoppa på bussen tillbaka till hotellet för att ta ett dopp i de varma källorna innan man går ut på byn för att äta. Sista kvällen åker vi till flygplatsen där vi bor bekvämt för att vara utvilade inför hemresan.

I paketet ingår:

 • Flyg Stockholm-Tokyo t/r (på förfrågan från Oslo och Köpenhamn)
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt en uppsättning skid- eller snowboardutrustning (skidfodral + pjäxbag)
 • Flygplatstransfer
 • Boende enligt val
 • Tillträde till hotellens Onsen (på de hotell som erbjuder onsen)
 • Boende på flygplatshotell Narita Tobu Hotel inkl frukost dag 8 (natten innan ordinarie hemresa)
 • Shuttle från flygplatshotell till flygplatsen hemresedagen
 • Reseledartjänster från Active Ski.

Tillägg

 • Liftkort Hakuba Valley
 • Offpistguidning

Priser: Rörliga priser -  Se onlinebokning >>>

Avgångar 2019

 • 11-20 januari
 • 18-27 januari
 • 25 jan-3 feb
 • 1-10 februari
 • 8-17 februari
 • 15-24 februari
 • 22 feb-3 mar

Varför ska jag välja Hakuba Valley?

Hakuba Valley är resan för er som vill ha lite mer möjlighet att bestämma själva över upplägget på er resa. Man har själv möjlighet att välja vilken prisklass hotellet skall ha samt om man vill åka skidor själv eller med guide. Upplägget på denna resan är mer likt våra reseupplägg till alperna. I grunden ingår resa, boende och transfer och sedan lägger man till ytterligare önskemål efter tycke och smak. I Hakuba kan man välja att äta på eller i närheten av hotellet, eller att ta sig till någon av alla restaurangerna som finns i byn. Detta gör att man får chans att uppleva Japan på nära håll. Detta är också ett bra upplägg om man är en större grupp med olika nivå på skidåkare då alla kan göra det de önskar på dagen och sedan kan man äta middag ihop på kvällarna.