Honshu Kombo

Till Japans störta ö, Honshu, erbjuder Active Ski resan Honshu Kombo på nytt. Det är en ”guide inclusive resa” där vi kombinerar det bästa av Hakubaregionen med mindre kända orten Madarao. Vi bor 3 nätter med ski in/ski out läge i Madarao och 4 nätter i offpistmeckat Hakuba Cortina som ståtar med världen bästa opffpiståkning i gles skog enligt många. Under 6 av de 7 skiddagarna ingår det offpistguidning. I första hand bjuds det på grym offpiståkning i gles skog de dygn det snöat mycket, vilket det gör väldigt ofta. De dagar det inte snöar gör våra guider vad de kan för att ändå hitta så bra snö som möjligt, vilket de är riktigt bra på. Dessa dagar är stighudar ett måste för att kunna hitta orörd snö!

Detta är en resa med 100% fokus på bra lössnöåkning. Vi bor bekvämt med ski in / ski out lägen, 3 nätter i Madarao och 4 nätter i Hakuba Cortina med  fritt tillträde till hotellens onsen- och badavdelningar ingår i paketet. Onsen (varma källbad) är ju del i den japansk kulturen och bästa återhämtning för kommande skiddagar.

Skidåkningen

Hakuba och Madarao erbjuder lössnöåkning i gles skog av yppersta världsklass!

Madaraos fördel är att det är relativt lite folk ute i offpisten samt att åken ofta leder tillbaka in i liftsystemet vilket gör att man hinner med många åk på en dag. I Madarao är det bekvämt, förutom ski in ski out access så startar de flesta åken direkt från liften eller efter en kortare hike/tur. En av dagarna i Madarao gör vi en dagsutflykt med våra guider till Myoko som är ett riktigt stort skidområde med bra möjligheter till offpist och toppturer på högre höjd om vädret tillåter

Hakuba är känt över hela världen för sin offpist och då framförallt Hakuba Cortina med sin fina skogsåkning. Från Cortina gör vi också någon dagstur till någon av de andra 9 skidorter i Hakuba Valley. Det största systemet Happo One med en de lterräng ovan trädgränsen kan vara ett utmärkt alternativ om det är bra sikt någon av dagarna.

När det inte har snöat på några dagar plockar våra guider fram sina ess i rockärmen och tar med er på enklare turer i backcountryterräng för att finna orörd snö. De turer vi gör utgår oftast från liftavstigningen och vi går iväg för att komma åt de bästa åken för dagen. Det är oftast inga långa turer och har man aldrig gått på stughudar förut hjälper våra guider er igång med tips och trix. De dagar det snöar kör vi naturligtvis liftburen offpiståkning i första hand. 

Boende

Boende består av dubbelrum med separata bäddar med möjlighet till extra bäddar. Både på Madarao Kogen Hotel och Hotel Green Plaza i Cortina ingår halvpension (frukost + middag) för utom en av dagarna då guiderna tar med de som vill till någon lokal restauarang i Hakuba/Echoland. 

Sammanfattning - Honshu Kombo 2021

Våra Honshu Kombo paket är ”Guide Inclusive” paket. Vi flyger med SAS via Köpenhamn till Tokyo/Narita. Här väntar en transfer på 5-6 timmar. Efter sista skiddagen går transfern till vårt flygplatshotell i Haneda där bor vi  nära flygplatsen för att få en god nattsömn innan resan tillbaka till Skandinavien. För de som vill förlänga resan med några dagar i Tokyo så är det möjligt.

Avgångar
29 januari-7 februari
5-14 februari

Resplan
Utresa: Från Stockholm/Arlanda fredagar 09:50 via Köpenhamn med ankomst Tokyo/Haneda lördagar 08:55
Retur: Tokyo/Haneda söndagar 12:50 via Köpenhamn med ankomst Stockholm/Arlanda samma dag 19:20

I paketet ingår:

 • Flygresa enligt resplan ovan
 • Handbagage 8 kg och en Incheckad resväska á 23 kg
 • Transfer Haneda Airport-Madarao Kogen Hotel
 • Liftkort 7 dagar
 • Offpistguidning 6 dagar, Madarao 2 dagar, Myoko 1 dag, Hakuba Cortina 2 dagar och Happo One 1 dag eller annan ort i Hakuba Valley
 • Privata transfers med våra guider för dagstur till Myoko och Happo One och vid hotellbyte (Madarao Kogen Hotel - Hotel Green Plaza)
 • Boende på Madraro Kogen Hotel*** under 3 nätter inklusive halvpension (frukost + middag)
 • Fritt tillträde till hotellets Onsen/Wellness avdelning i Madarao Kogen Hotel
 • Boende på Hotel Green Plaza*** i Hakuba Coprtina 4 nätter inklusive frukost 4 dagar och middag 3 nätter (en kväll middag på restaurang i Hakuba som man betalar själv)
 • Fritt tillträde till hotellets Onsen/Wellness avdelning på Hotel Green Plaza  (Hakuba Cortina)
 • Transfer Hakuba Cortina - JAL Haneda (flygplatshotell) eller Tokyo/Shinjuku
 • Boende på flygplatshotell JAL Haneda*** 1 natt
 • Flygbuss från hotellet til Haneda airport
 • Reseledartjänster från Active Ski dagligen under hela vistelsen
 • Skriftlig reseguide och restaurangguide Honshu Kombo inför resan från Active Ski

Tillägg

 • Förläng din resa med eventuellt stopp i Tokyo eller med mer skidåkning på valfri ort 

Utrustningskrav

 • Komplett säkerhetsutrustning i from av transceiver, spade och sond
 • Alpin topptursutrustning i form av offpistskida med lös häl, stighudar och teleskopstavar

Pris: 29 990 SEK i delat dubbelrum (separata bäddar)

NOTERA! För att alla som bokar resa ska känna sig 100% trygga under rådande pandemi erbjuder Active Ski resebranschens bästa villkor med fri avbokning och full återbetalning fram till 1 november (på vissa avgångar några dagar tidigare).

Varför ska jag välja Honshu Kombo?

Denna resa vänder sig till dem som vill ha en bekväm resa där mycket ingår i paketet och där de erfarna guiderna tar ansvar för att få ut den bästa skidåkningen för varje dag (det är inte lätt att hitta på egen hand). Det enda man behöver tänka på är att packa sina saker och kliva på flyget. Från det att ni landar i Tokyo är skidåkningen det enda ni behöver fokusera på - Vi löser alla praktiska detaljer. Ni får uppleva flera skidorter men då vi bara bor på två olika hotell behöver ni inte oroa er för att det kommer kännas stressigt. 

Då skidåkningen sker i grupper är det viktigt att de som åker på denna resan är duktiga skidåkare.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och olika förhållanden.

Active Ski Travel har ingen möjlighet att erbjuda ytterligare guider eller ge ersättning om man inte har den nivå eller kondition som krävs på plats. Active Ski Travel reserverar sig rätten att utesluta eventuella personer som inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.