Honshu Kombo

Honshu är Japans största ö, här presenterar Active Ski en unik All Inclusive skidresa där vi kombinerar vårt succé-resmål Hakuba Cortina med mindre kända orten Madarao. Vi bor 4 nätter i Madarao samt 4 nätter i Cortina. Båda orterna bjuder på grym offpiståkning i gles skog och de dagar det snöat mycket är detta fantastiska orter att åka skidor på. Under sex av dagarna ingår det guidning av våra Active Ski guider. I Madarao finns inga längre topptursmöjligheter utan de flesta åk startar direkt från liften eller efter en kortare promenad/tur. Madaraos fördel är att det är relativt lite folk ute i offpisten samt att åken ofta leder tillbaka in i liftsystemet vilket gör att man hinner med många åk på en dag. I Cortina är det mer folk, men i gengäld finns desto mer yta att åka på, och fram för allt mer turmöjligheter.

De dagar det inte snöar gör våra guider vad de kan för att ändå hitta så bra snö som möjligt. Dessa dagar är stighudar ett måste för att kunna hitta orörd snö!

Utöver att ni får åka skidor i Madarao och Cortina ingår två dagsutflykter inklusive liftkort i paketen, så på 8 dagar hinner man åka skidor i 4 riktigt bra Japanska skidorter. Då vi bor i Madarao gör vi en dagsutflykt till Myoko Kogen ski resort och från Cortina åker vi över dagen till högalpina Happo One eller till närliggande Tsugaike beroende på väder och snöförhållande. Våra svenska guider åker tillsammans med er under 6 dagar. Resterande två dagar är det åkning på egen hand som gäller. En kväll lämnar vi hotellet för att äta en middag tillsammans på en restaurang i Hakuba. Detta tillsammans med luncherna de dagar vi gör dagsutflykter är de enda måltiderna som inte ingår i resan.

Det är ett krav att samtliga gäster har med sig egen säkerhetsutrustning samt stighudar och skidor som har bindning med lös häl för att delta på offpistguidningen.  

De turer vi gör utgår oftast från liftavstigningen och vi går iväg för att komma åt de bästa åken för dagen. Det är inga långa turer och har man aldrig gått på stughudar förut hjälper våra guider er igång och ger er tips och trix. De dagar det snöar kör vi naturligtvis liftburen skidåkning i första hand.

Denna resan kräver att man är en god skidåkare. Man skall ha erfarenhet av offpistskidåkning och kunna åka obehindrat i skogsterräng. Behärskar du offpiståkning i djup snö är detta en drömresa, men är du nybörjare utanför pisten och prioriterar pist och sol före djupsnö är detta inte resan för dig.

Skidåkningen

Hakuba Cortina och Madarao erbjuder lössnöåkning i gles skog av yttersta världsklass och både i Cortina och Madarao är det fritt fram för offpiståkningen utanför pisterna till skillnad mot många andra skidorter i Japan. När det inte har snöat på några dagar så plockar våra guider fram sina ess i rockärmen och tar med er på enklare turer i backcountryterräng för att finna orörd snö. Cortina har 7 liftar i systemet och är känt för sin fantastiska trädskidåkning. Madarao Kogen Ski Resort har 14 liftar där flera av nedfarterna lämnas opreparerade och även här är det i den glesa skogen som man hittar den bästa offpiståkningen. Happo One är ett större system med över 30 liftar och över 1 000 meters fallhöjd, en stor del av åken här är ovanför trädgränsen. Även Myoko kogen ski resort är ett större system som erbjuder stor variation. 

Hotellen

Ett vanligt skiddygn under resan består av offpiståkning tillsammans med våra guider eller på egen hand under dagarna, nedvarvning i hotellets onsen- och badavdelningar, middag på hotellet och sömn så man är fin form till nästa skiddag. Vi bor bekvämt både på Hotel Green Plaza*** och Madarao Kogen Hotel*** som båda har stora rum, ski in & ski out läge och fina Onsens/relax-avdelningar samt bra mat, precis det som behövs för att vara i form till nästa puderdag...

Sammanfattning - Honshu Kombo

Våra Honshu Kombo paket är All Inclusive paket. Vi flyger med Finnair via Helsingfors till Tokyo/Narita. Här väntar en transfer på 5-6 timmar. Efter 8 dagar i lössnön bor vi sista natten nära flygplatsen för att få en god nattsömn innan resan tillbaka till Skandinavien.

I paketet ingår:

 • Flygresa enligt resplan ovan
 • Handbagage 8 kg, en Incheckat resväska á 23 kg samt en skid- eller snowboardväska á 23 kg
 • Samtliga transporter till och från flygplats och till de olika skidorterna med chartrad buss eller egen minibuss
 • Liftkort 8 dagar på 4 olika skidorter (Madarao, Myoko, Hakuba-Cortina och Happo One eller Tsugaike)
 • Offpist-guidning 6 dagar i Hakuba Cortina, Madarao, Myoko och Happo One eller Tsugaike 
 • Boende på Madraro Kogen Hotel*** under 4 nätter
 • Boende på Hotel Green Plaza*** i Hakuba Cortina under 4 nätter
 • Frukost 9 dagar
 • Middag 8 dagar (en dag lämnas öppen för att ute äta på restaurang i Hakuba Village/Echoland, detta ingår ej i paketet)
 • Tillträde till Onsen/Wellness-avdelningar i Madarao och Hakuba Cortina
 • Boende på flygplatshotell Narita Tobu*** en natt (dag 9)
 • Reseledartjänster från Active Ski under vistelsen
 • Skriftlig reseguide Honshu Kombo inför resan från Active Ski

Pris: 33 680 SEK/pers i dubbelrum

Tillägg

 • Förläng din resa med eventuellt stopp i Tokyo eller med mer skidåkning på valfri ort (hotell bokas på egen hand)

Avgångar 2019

 • 17-27 januari
 • 26 januari-5 februari
 • 4-14 februari

Varför ska jag välja Honshu Kombo?

Denna resan vänder sig till dem som vill ha en bekväm resa där det mesta ingår i paketet. Det enda man behöver tänka på är att packa sina saker och kliva på flyget. Från det att ni landar i Tokyo är det enda ni behöver fokusera på skidåkningen. Vi löser alla praktiska detaljer och våra svenska guider på plats både guidar er på dagarna och ser till att ni är updaterade med det ni behöver under hela resan. Ni får uppleva flera skidorter men då vi bara bor på två olika hotell behöver ni inte oroa er för att det kommer kännas stressigt. 

Då skidåkningen sker i grupper om 6-8 personer är det viktigt att de som åker på denna resan är duktiga skidåkare.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och olika förhållanden.

Active Ski har ingen möjlighet att erbjuda ytterligare guider eller ge ersättning om man inte har den nivå eller kondition som krävs på plats. Active Ski reserverar sig rätten att utesluta eventuella personer som inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.