Niseko

Japans i särklass mest kända skidort för oss västerlänningar heter Niseko. Niseko består av fyra skidområden som är ihopbyggda med ett gemensamt lifkort, och det officiella namnet på skidorten är Niseko united. De flesta hotell och restauranger ligger i Niseko Hirafu. I Niseko hittar man skidåkning för alla och när de nordliga vindarna drar in från Sibirien och träffar bergen runt Niseko levereras puder i världsklass.

Vi har flera olika boende i Niseko och ni väljer det som passar just er. Kanske vill ni bo med ski in/ski out läge mitt i byn eller kanske vill ni bo i ett lyxigt hus i utkanten med tillgång till egen bil.  

Skidåkningen

Niseko united består av liftsystemen Niseko Annupuri, Niseko Hanazono, Niseko Grand Hirafu samt Niseko Village. Varje av dessa skidområden är i sig relativt små, men tillsammans bildar de ett stort skidsystem som passar alla. Det finns ett skäl till att Niseko är så populärt. Med en fallhöjd på 900 meter imponerar Niseko och här får du några av de längsta åken i Japan. I Niseko united hittar man skogsåkning nere i systemet likväl som högalpint åkning från toppen, här finns också bra pister. Offpiståkningen regleras via backcounty gates och övervakas på så sätt av skidpatrullen. Där med inte sagt att åkningen är säker då pistörerna öppnat gaterna utan normal försiktighet krävs, likväl som rätt utrustning och kunskap.

Vill man se fler skidorter under resan finns möjlighet till detta. I närheten av Niseko hittar man skidorten Moiwa dit man lätt tar sig med shuttle-bus. Moiwa är ett litet skidsystem men som är ett bra komplement till Niseko united. Inom en timme från Niseko når man ytterligare skidorter, bland annat Rusutsu, Kiroro och Sapporo-Teine. I närheten av Niseko finns också vulkanen Mount Yõtei samt flera andra fina toppar att bestiga för dem med stighudar. Vi har ett sammarbete med ett lokalt guidföretag i Niseko och för er som vill få ut lite extra av skidåkningen rekommenderas att boka några dagar med guide. Guiderna kan erbjuda allt från liftburen offpiståkning i Niseko till toppturer eller dagsutflykter till närliggande skidorter.

Boende på hotell eller Chalet

Bo antingen på hotell med bästa läge för skidåkning och nöjesliv i Niseko eller i ett eget Chalet om ni är ett sällskap på 4-10 personer. Vi har några riktigt häftiga lyxhus på förfrågan som vi kan erbjuda.

Sammanfattning - Niseko

I vårt paket till Niseko ingår flyg, transfer och boende. Ni flyger till Sapporo och sedan återstår bara en kort bussresa på knappt två timmar innan ni är framme vid ert boende. På dagarna åker ni skidor, antingen själva eller tillsammans med lokal guider, på eftermiddagen badar man i de varma källorna innan det är dax att gå ner på byn för att hitta en mysig restaurang för kvällen. 

I paketet ingår:

  • Flyg Arlanda-Sapporo t/r (på förfrågan från Oslo och Köpenhamn)
  • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt en uppsättning skid- snowboardutrustning (skidväska + pjäxbag)
  • Flygplatstransfer Sapporo/New Chitose-Niseko Alpen Hotel t/r
  • Boende enligt val
  • Tillträde till hotellens Onsen/Wellnessavdelning (På de hotell som har onsen)

Skräddarsy din resa - Kom in med förfrågan >>>

Tillägg

  • "Best for the day", liftburen offpistguidning på bästa skidort för dagen med lokal guide

Intresserad av denna resa? Då detta paket skräddarsys efter just era önskemål, vänligen kontakta oss för mer information och pris på info@activeski.se