The Local Experience

Tillsammans med lokala guider erbjuder vi detta paket på förfrågan till slutna grupper. The Local Experience är för er som söker ett flexibelt upplägg på er skidresa, vill få en lokal förankring samtidigt som ni vill åka skidor på Japans bästa skidorter. 

The Local Experience är en resa till Japan där flertalet antal skiddagar är tillsammans med lokala guider. Välj vilken av öarna vill ni resa till och vilka regioner ni vill besöka, kanske de stora och mest kända eller kanske lite mindre skidområden med mindre hets om pudret eller varför inte både och? Varför inte krydda skidåkningen med den bästa cat skiingen i Japan, göra en topptur till en vulkan?

Dessa resor är på förfrågan och ni bestämmer själva om vi ska paketera resan med flyg. En förutsättning är att ni kommer att ha flera guidedagar om våra guidepartners ska hjälpa till med att fram skräddarsydda förslag.

Tveka inte att rådfråga oss för att få till just det innehåll är ute efter så återkopplar vi med förslag. 

Skidåkningen

På denna flexibla resa är det i förväg inte exakt bestämt vilka skidorter som ska besökas. I regionen man har boendet finns det alltid flera närliggande skidområden och de erfarna guiderna tar er alltid till det skidområde som det tror kan leverera bäst och mest puder-skidåkning för dagen. Generellt är det fantastisk skidåkning i Japan med stor variation och mycket snö. Det finns möjlighet till både liftburen skidåkning, toppturer/ski touring beroende på önskemål och förhållande. Vill man ha något alldeles extra i paketet så kan man lägga till Cat Skiing och Heli Skiing. 

Notera att att alla i gruppen bör ha med sig alpin  topptursutrustning för att ha möjlighet att hitta orörd snö även de dagar det inte snöat. Det är obligatoriskt att ha komplett säkerhetsutrustning i form av spade, sond och tranciver på dessa resor. Äger man inte alpinskidor med rambinding att ställa om till lös häl + stighudar så finns det att hyra hos våra parterns i Stockholm. Det går också att hyra denna utrustning hos våra guidebyråer i Japan. Säkerhetsutrustning i toppklass (Mammut) i form av transceiver, spade och sond och eventuell lavinryggsäck hyr ni enklast direkt av Active Ski Travel till reducerade priser om ni reser med oss.

Boende

I våra grundpaket är det enklare men bra  boende på skilodge eller standard-nivå på hotell men det är inga problem att uppgradera till hotell med egen onsen eller kanske stora lyx-chalets med mycket gemensamma utrymmen och i vissa fall en egen minibuss.

Sammanfattning - The Local Experience

Grundpaket

  • Flyg från Skandinvien (Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Umeå) till Japan t/r (alltid inkl. skidbagage i Active Ski biljetten)
  • Samtliga transporter till och från flygplats och mellan de olika skidorterna
  • Liftkort 
  • Offpistguidningar
  • Boende
  • Spetsprodukt såsom Cat skiing eller Heli Skiing

Pris:  

På förfrågan >>

 Tillägg

  • Förläng din resa med eventuellt stopp i Tokyo eller Sapporo eller med mer skidåkning på valfri ort utan guider.

Varför ska jag välja The Local Experience?

Det här är resan som gruppen kan sätta ihop precis efter sina önskemål. oende och platser ni vill besöka bestämmer ni själva i stor utsträckning. Paketet bygger dock på att den större delen av resan är aktivteter med våra lokal guidebyårer oftast med flertal privata guide-dagar i offpisten som man även kan spetsa till Cat Skiing och/eller Heli Skiing.