The Local Experience

Tillsammans med lokala guider erbjuder vi detta paket på förfrågan för slutna grupper. The Local Experience är för er som söker ett flexibelt och unikt upplägg med er skidresa. De lokala guiderna vi anlitar plockar fram deras favoritregioner för offpiståkning och boenden och sätter ihop ett program anapassat för gruppens önskemål där flertalet antal skiddagar är tillsammans med lokala guider.

I huvudsak erbjuder vi de flesta alternativen på Hokkaido men vi kan också ta fram liknande paket på Honshu. Välj vilken av öarna vill ni resa till och vilka regioner ni vill besöka, kanske de stora och mest kända eller kanske lite mindre skidområden med mindre hets om pudret eller varför inte både och? Varför inte krydda skidåkningen med den bästa cat skiingen i Japan, göra en topptur till en vulkan?

Dessa resor är på förfrågan och ni bestämmer själva om vi ska paketera resan med flyg. En förutsättning är att ni kommer att ha flera guidedagar om våra guidepartners ska hjälpa till med att fram skräddarsydda förslag.

Tveka inte att rådfråga oss för att få till just det innehåll är ute efter så återkopplar vi med förslag. 

Skidåkningen

På denna flexibla resa är det i förväg inte exakt bestämt vilka skidorter som ska besökas. I regionen man har boendet finns det alltid flera närliggande skidområden och de erfarna guiderna tar er alltid till det skidområde som det tror kan leverera bäst och mest puder-skidåkning för dagen. Generellt är det fantastisk skidåkning i Japan med stor variation och mycket snö. Det finns möjlighet till både liftburen skidåkning och rena toppturer beroende på önskemål och förhållande. Vill man ha något alldeles extra i paketet så kan man lägga till Cat Skiing och Heli Skiing. 

Notera att att alla i gruppen bör ha med sig alpin topptursutrustning för att ha möjlighet att hitta orörd snö även de dagar det inte snöat. Det är ett krav att ha komplett säkerhetsutrustning i form av spade, sond och trancseiver på dessa resor. Äger man inte alpinskidor med rambinding att ställa om till lös häl + stighudar så finns det att hyra hos våra parterns i Stockholm. Det går också att hyra denna utrustning hos våra guidebyråer i Japan. Säkerhetsutrustning i toppklass (Mammut) i form av transceiver, spade och sond och eventuell lavinryggsäck hyr ni enklast direkt av Active Ski Travel till reducerade priser om ni reser med oss.

Boende

I våra grundpaket är det oftast enklare men bra boende på skilodge eller standard-nivå på hotell men det är inga problem att uppgradera till hotell med egen onsen eller kanske stora lyx-chalets med mycket gemensamma utrymmen och i vissa fall en egen minibuss.

Sammanfattning - The Local Experience 2021

Grundpaket

  • Flyg från Skandinvien (Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Umeå) till Japan t/r (alltid inkl. skidbagage i Active Ski biljetten)
  • Samtliga transporter till och från flygplats och mellan de olika skidorterna
  • Liftkort 
  • Offpistguidningar
  • Boende
  • Spetsprodukt såsom Cat skiing eller Heli Skiing

Pris:  På förfrågan >>

 Tillägg

  • Förläng din resa med eventuellt stopp i Tokyo eller Sapporo eller med mer skidåkning på valfri ort utan guider.

Varför ska jag välja The Local Experience?

Det här är resan som gruppen kan sätta ihop precis efter sina önskemål. Boende och platser ni vill besöka bestämmer ni själva i stor utsträckning. Paketet bygger dock på att den större delen av resan är aktivteter med våra lokala guidebyårer oftast med flertal privata guidedagar i offpisten som man även kan spetsa till Cat Skiing och/eller Heli Skiing.