Översikt Whistler

Skidorten Whistler anses med rätta vara en av de hetaste skidorterna i världen. Whistler ligger i bergskedjan Costal Mountains i en mycket vacker miljö.  Orten har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1877 då  järnvägen knöts ihop där. Staden har också varit värdstad för Olympiska vinterspelen 2010 då flera svenskar tog guldmedaljer. 

Whistler är enormt och det erbjuder fantastisk terräng och ett mycket effektivt lyftsystem.  I Whistler faller i genomsnitt 10-12 m snö per år, vilket gör att det är stora chanser för nysnö när man är där. Kombinera Whistler resan med heliski och det blir en oslagbars skidupplevesle. 

Resan till Whistler går väldigt smidigt. Flyg från Arlanda till Vancouver med Icelandair med ett kortare stop på Iceland. Från Vancouver endast två timmars transfer med buss till hotellet i Whistler. På våra resor får man ta med sig 2 x 23 kg i bagage, så det kostar ingenting att ta med skidorna på planet. 

Vi erbjuder färdiga paket med 7 dagars skidåkning som går att boka online. Självklart kan vi även erbjuda skräddarsydda resor utöver detta, det är bara göra en förfrågan så återkommer vi med ett förslag. 

Skidåkning

Whistler och Blackcomb är de två bergen som skidorten är byggd kring. Whistler är dalen där man  bor och där liftsystemet börjar breda ut sig. Blackcomb är lite speciellt, där finns den enda glaciären av sitt slag i Nordamerika som man kan åka skidor på. Den är även öppen under sommarhalvåret, men då är mountainbikeåkarna fler än skidåkarna. 

Här hittar man allt från härliga breda carvingpister till skogsåkning, branta bowls, smala couloirer och terrängparker.

Topparna ligger på omkring  2100-2200 meters höjd och i området finns ungefär 200 nedfarter som man når med 38 liftar.  För parkåkarna är det ett måste att besöka de snowparks som finns. I Whistler finns 2 snowparks och 1 halfpipe och i Blackcomb tre snowparks och en jättepipe. Båda bergen är fina för brädåkare eftersom det finns många liftar som ligger bra till med få flacka partier. 

I Whistler kan man prova på heliski och catski en eller ett par dagar. Man kan också planera in en kombination boende ett par dagar hos en av världens bästa heliski operatörer i  Bella Coola. Det är i Canada man började med Heliskiing, så det är mer eller mindre ett måste att testa.  Det finns olika paket at välja mellan, med priser från 1050 Cdn för heliski och 549 Cdn för Catski. Kontakta oss för rådgivning och mera information om detta. 

Byn

Whistler är en trevlig och modern stad. Servicen och kvalitén är hög och invånarna är gästvänliga. Infrastrukturen är god med ett välutbyggt bussystem. I byn finns brett utbud av restauranger, affärer och barer i olika prisnivåer. Priserna här är faktiskt lägre än i Europa så man kan passa på att shoppa när man är här...