Översikt Røldal

Active Ski Travel är den enda skidresearrangören som erbjuder resor till Röldal på Vestlandet somligger precis sydväst om Europas största högfjällsplatå, Hardangervidda. Röldal är extremt snösäkert, i genomsnitt faller det här 11 meter snö per säsong, vilket nästan är i nivå med de bästa skidorterna i Japan. I Röldal är det inte heller så mycket gäster i förhållande till systemet som dessutom har en helt ny stolslift i skidområdet - Denna kombination gör att sannolikheten att du ska få åka i orörd lösnö när du besöker orten är väldigt, väldigt stor. Active Ski Travel arrangerade som första svenska researrangör resor till Röldal 2016.

Skidåkningen

Röldal (680 m ö.h.) är en av nordeuropas högst belägna skidorter och all åkning sker ovanför trädgränsen. Antalet nedfarter vareriar i antal och sträckning från år till år men är i regel runt dussinet. Mellan pisterna finns det stora ytor vilket gör hela skidområdet till ett gigantiskt lekland för offpist-lovers. För de som vill ha ännu större utmaning så räcker en kortare hike för att komma åt backcountry-terräng med stora åk på 1 000 fallhöjdsmeter. Missa inte åk som "Saudasvingen", "Månedalen", "Mellomtunnelene" och "Histeinnuten" när du är i Röldal. Här finns verkligen något att bita i för den avancerade skidåkaren, det är inte för inte som världens bästa friåkare deltar i norra Europas mest presigefulla tävling, "Røldal Freeride Challenge" år efter år. Men i Röldal finns det också riktigt bra pistade nedfarter i alla svårighetsgrader samt en terrängpark för de som önskar och underlaget är ju som ni förstår perfekt med all den natursnö som faller i Röldal.

Aktiviteter

I Röldal erbjuds guidning både för avancerade åkare och för de som är nyfikna på friåkning utanför pisten. Självklart finns det här också ett stort utbud av längdåkningsspår, totalt över 100 km preparerade längdspår varav två elljusspår för de som vill fortsätta träna när det har blivit mörkt. Mer info om aktiviteter kommer inom kort. 

Logi och Nöje.

Active Skis gäster bor på Røldalsterrassen med bästa läge till nya stolliften Røldal Express. Røldalsterrassen har restaurang där de serverar både frukost, lunch och middag samt en afterski med liveband som du inte får missa. På kvällarna håller baren och nattklubben öppet för de som vill ha mer party.