Ski Touring

Active Ski Travel fortsätter samarbetet med Pure Ski Touring som erbjuder topptursresor i absolut världsklass till fantastiska miljöer.

 • Pure Japan

  Ski Touring

  Pure Japan

  8-16 FEB, 2018

  Jakten på Japow. Bergsområdet Happo-One, uttalas "Oh-Nay". En av världens mest snörika platser. Mer än tio meter per vinter, rent champagnepuder.Honshu är fortfarande inhemskt japanskt jämfört med Hokkaido, ön i norr. Här är helt enkelt maten godare, topparna högre och konkurrensen om snön mindre.

 • Pure Pyreneerna

  Ski Touring

  Pure Pyreneerna

  21-26 FEB 2018

  Katalansk kultur - magisk snö. Val´dAran kallas ibland för Dalarnas Dal. Ett nästan okänt snörike, oåtkomligt fram till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Beläget på norra sidan av Pyrenéerna ger ett atlantklimat med stora mängder snö. Europas sista orörda offpist på dagarna och det katalanska köket på kvällarna.

 • Pure Dolomiterna

  Ski Touring

  Pure Dolomiterna

  27 FEB - 5 MAR 2018

  En skidåkare Shangri-la. För alla bergstagna är detta världsarv i nordöstra Italien något nästan mytiskt. En bedövande vacker bergskedja som inte bara erbjuder storartad skidåkning utan också ståtar med ett utsökt lokalt kök. Vi säger accoglienza till branta berg, charmiga hyttor och magisk mat.

 • Pure Senja

  Ski Touring

  Pure Senja

  7-11 MARS 2018

  Alla toppturers utopia. Precis som i sagan finns det en ö i Atlanten där alla drömmar uppfylls. Och den ön heter Senja. Den ligger sydväst om Tromsö och erbjuder en osannolik kombination av magiska berg och mysiga fjordbyar. Den storslagna Atlanten utgör fond både för soliga dagar och nattliga norrsken.

 • Pure Sea to Summit

  Ski Touring

  Pure Sea to Summit

  17-21 MARS 2018

  Med sjöben på topptur. Vilken kombination, både hav och fjäll. Med norsk kustskeppare tar vi oss in i djupa fjordar. Vi tar oss i land på högalpina öar som Grytøya och Andørja, över 1000 m fallhöjd. Skidåkningen är bokstavligen från sjö till topp. Dagarna rundar vi av i kabyssen med nyfångad fisk på menyn.

 • Pure Canada

  Ski Touring

  Pure Canada

  19-29 MARS, 2018

  Djupt inne i en nationalpark, mitt i hjärtat av Kanadas bästa backcountry, har vi hyrt en egen lodge. Här finns ingen bilväg, vi flygs in och ut av helikopter. Utanför dörren väntar förmodligen världens bästa toppturer. Eftersom lodgen är garanterat "offline" så är det bara vi, bergsguiderna och vår egen kock så långt skidorna bär.

 • Pure Haute Route

  Ski Touring

  Pure Haute Route

  21-28 MARS 2018

  Många är kallade, få är utvalda. Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inget, vägen är allt.

 • Pure Jotunheimen

  Ski Touring

  Pure Jotunheimen

  1-6 APRIL 2018

  Jättarnas boning. Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på nästan löjligt mycket höjdmeter. Det här är verkligen Norges mest högalpina område. Från hytta till hytta. Mer klassiska toppturer än så här är svårt att finna.

 • Pure Island

  Ski Touring

  Pure Island

  8-13 APRIL 2018

  Det ensligaste toppturerna. Vi är på norra delen av Island och det här är något helt annorlunda. Det är ett ödsligt landskap av glaciärer och vulkaner. Det är kargt och vilt, men förtrollande vackert. Det är toppturer på naturens villkor.

 • Pure Tarfala

  Ski Touring

  Pure Tarfala

  14-18 APRIL 2018

  Earn your turns. Tarfala är ett område i alpin världsklass. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

 • Pure Freeride Camp

  Ski Touring

  Pure Freeride Camp

  18-22 APRIL 2018

  Någon har kallat det för ett "Almedalen" för skidbestigare. Det ligger kanske något i det. Här möts IFMGA bergsguider, experter, olika varumärken och skidåkare som alla går på toppturer, trängs i baren och äter gott. Varje dag erbjuds olika berg och nivåer. Erfaren som nyfiken - låt äventyret börja.

 • Pure Lyngen

  Ski Touring

  Pure Lyngen

  2-6 MAJ 2018

  Där solen aldrig går ner. Berg möter hav. Vinter möter vår. I Lyngsalpene är kontrasterna norm. Svårigheterna uppenbara, lokala bergsguider ett måste. Här finns de branta topparna, de djupa fjordarna och de långa fantastiska midnattssolsdygnen.