Topptursresor

Active Ski Travel fortsätter samarbetet med Pure Ski Touring som erbjuder topptursresor i absolut världsklass, enbart guidade av bergsguider.

 • Pure Japan

  Topptursresor

  Pure Japan

  11-19 FEB 2019

  Jakten på Japow. Vi åker till bergsområdet Happo-One, en av världens mest snörika platser. Mer än tio meter per vinter och mer inhemskt japanskt jämfört med Hokkaido, ön i norr. Högre toppar och mindre konkurrens om snön.

 • Pure Andermatt

  Topptursresor

  Pure Andermatt

  20-24 FEB 2019

  En skidåkares fristad. Känslan av ensamhet är sällsynt i alperna, men vi har hittat den i Andermatt. De riktiga Andermatt når du bara om du lämnar liftsystemen och söker friheten på de orörda, angränsande topparna.

 • Pure Pyreneerna

  Topptursresor

  Pure Pyreneerna

  20-25 FEB 2019

  Katalansk kultur - magisk snö. Val´dAran, ett nästan okänt snörike, oåtkomligt fram till 1945. Fallhöjd och toppar som i Alperna. Europas sista orörda offpist på dagarna och det katalanska köket på kvällarna.

 • Pure Dolomiterna

  Topptursresor

  Pure Dolomiterna

  21-27 FEB 2019

  En skidåkares Shangri-la. För alla bergstagna är detta världsarv i nordöstra Italien något nästan mytiskt. En bedövande vacker bergskedja. Vi säger accoglienza till branta berg, charmiga hyttor och magiskt god mat.

 • Pure Senja

  Topptursresor

  Pure Senja

  27 FEB - 3 MARS 2019

  Alla toppturers utopia. Precis som i sagan finns det en ö i Atlanten där alla drömmar uppfylls. Och den ön heter Senja. Här erbjuds en osannolik kombination av magiska berg och mysiga fjordbyar.

 • Pure Island

  Topptursresor

  Pure Island

  6-11 MARS 2019

  Det ensligaste toppturerna. Norra Island. Det här är något helt annorlunda. Ett ödsligt landskap av glaciärer och vulkaner. Kargt och vilt, men förtrollande vackert. Det är toppturer på naturens villkor.

 • Pure Sea to Summit

  Topptursresor

  Pure Sea to Summit

  13-17 MARS 2019

  Med sjöben på topptur. Vilken kombination, både hav och fjäll. Skidåkningen är bokstavligen från sjö till topp med över 1000 meters fallhöjdsmeter. Dagarna rundar vi av i kabyssen med nyfångad fisk på menyn.

 • Pure Canada

  Topptursresor

  Pure Canada

  22 MARS - 1 APRIL 2019

  Inga spår och egen lodge. Djupt inne i en nationalpark, mitt i hjärtat av Kanadas bästa backcountry, har vi hyrt en egen lodge. Vi flygs in och ut av helikopter. Utanför dörren väntar förmodligen världens bästa toppturer.

 • Pure Haute Route

  Topptursresor

  Pure Haute Route

  26 MARS - 2 APRIL 2019

  Många är kallade, få är utvalda. Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning.

 • Pure Jotunheimen

  Topptursresor

  Pure Jotunheimen

  29 MARS - 3 APRIL 2019

  Jättarnas boning. Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och flera av dess närliggande toppar över 2300 meter. Norges mest högalpina område. Skidåkningen bjuder på nästan löjligt mycket höjdmeter.

 • Pure Tarfala

  Topptursresor

  Pure Tarfala

  5-10 APRIL 2019

  Earn your turns. Tarfala är ett område i alpin världsklass. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

 • Pure Freeride Camp

  Topptursresor

  Pure Freeride Camp

  10-14 APRIL 2019

  Någon har kallat det för ett "Almedalen" för skidbestigare. Det ligger kanske något i det. Här möts bergsguider, experter, varumärken och skidåkare som alla går på topptur. Erfaren som nyfiken - låt äventyret börja.

 • Pure Urner Haute Route

  Topptursresor

  Pure Urner Haute Route

  17-23 APRIL 2019

  Den höga vägen Fem dagar i bergen, fyra nätter i hyttor. Fler höjdmeter att åka utför än att gå uppför. Ett eldorado för skidåkare som strävar efter många fallhöjdsmeter. Turen är en av de finaste och brantaste turerna i Schweiz.

 • Pure Lyngen

  Topptursresor

  Pure Lyngen

  26-30 APRIL 2019

  Där solen aldrig går ner. Berg möter hav. Vinter möter vår. I Lyngsalpene är kontrasterna norm. Svårigheterna uppenbara, lokala bergsguider ett måste. En av världens bästa platser för topptur i midnattssolsland.

 • Pure Svalbard

  Topptursresor

  Pure Svalbard

  17-24 MAJ 2019

  Ultima Thule. Här är havet fruset på vintern och solen går aldrig ner på sommaren. I nästan varje fjord väntar vilda berg med orörd snö. Vi bor bekvämt på en skuta, seglar på kvällarna och åker skidor på dagarna.

 • Pure Antarctica

  Topptursresor

  Pure Antarctica

  NOVEMBER 2019

  Det ultimata skidäventyret. Ju längre bort, desto närmare kommer du dig själv. Inget ligger längre bort än Antarktis. Är "the last frontier" och vart du än tittar tappar du andan. Du kommer för skidåkningen och finner något mycket större.