Corona Inställda resor & återbetalningar

Samtliga skidanläggningar i Alperna, Pyreneerna och Norge är nu nedstängda pga coronautbrottet, vilket medför att Active Ski Travel har ställt in resterande resor för säsongen till Alperna, Pyreneerna och Norge. Active Ski erbjuder nu endast resor till Kittelfjäll och Riksgränsen i svenska fjällen. 

2020-03-16 12:54 Active Ski Travel
För inställda resor och återbetalningar av dessa så kommer det att ske på något vis men branschorganisation Svenska Resebyråföreningen råder researrangörer att inte effektuera återbetalningar för tillfället. SRF för diskussioner med regeringen om den unika situation som uppstått och hur återbetalning till resenärer ska ske då man hoppas på statligt stöd för detta. Vi har inte mer information än detta för tillfället och frågor via e-post och telefon undanbedes. Denna sida kommer att uppdateras kontinuerligt med senaste info från SRF och vi återkommer med mer info direkt till berörda när beslut är tagna i frågan.

2020-03-19 Folkhälsomyndigheten
Tänk över om resan verkligen är nödvändig
"Alla behöver hjälpa till att dämpa spridningstakten av covid-19 i Sverige. Därför behöver alla också tänka igenom om planerade helgresor eller andra resor verkligen är nödvändiga att genomföra. Den som är sjuk ska inte resa alls."

2020-03-20 14:08 Active Ski Travel
Bussresa till Kittelfjäll 26-29 mars
Active Ski har idag tagit beslut på genomföra resan efter vår kontakt med SRF och självklart så kommer både Ekmanbuss och Hotell Kittelfjäll vara extra noga med städning. För de som är oroliga och inte vill följa med på resan vill vi ändå lämna ett erbjudande som ligger utanför våra resevillkor >> där vi vid avbokning återbetalar överstigande belopp över 1 900 SEK för resepaketet. Erbjudandet gäller till lördag 21 mars 12:00.

Det är upp till var och en att ta sitt egna beslut om man ska följa med på resan eller inte och har man sjukdomssymptom ska man givetvis ta sitt fulla ansvar mer än någonsin och avstå från resan. I dessa fall så rekommenderar vi att uppsöka läkare för läkarintyg och ett avbokningsintyg från Active Ski Travel och därefter kontakta sitt försäkringsbolag för återbetalning sv resan

2020-03-20 16:06 Svenska Resebyråföreningen
Förtydligande angående återbetalning av inställda resor
"På förekommen anledning vill vi från SRF:s sida förtydliga den rekommendation som vi ger till medlemmarna. Om en paketresa inte kan genomföras av arrangören, har resenären enligt paketreselagen, rätt till kostnadsfri avbokning och återbetalning. I den nuvarande kaotiska situationen är det dock fler och fler underleverantörer som inte återbetalar pengar till arrangören, trots att det i vissa fall, t.ex. när det gäller flygbolag, finns tvingande regler som ålägger dem att återbetala. Reseföretagen måste därför be resenärerna om överseende med att återbetalning i dagsläget inte kan göras inom föreskriven tid."

Resor inom Sverige
"I dag finns endast en uppmaning från Folkhälsoinstitutet att inte resa inom Sverige. Paketreselagen utgår från att UD avråder resor till ett visst område/land. Att nationella myndigheter har synpunkter på resor inom det egna landet var inget som diskuterades i lagförslaget och därför är det oklart vad som gäller. Enligt SRF:s uppfattning bör det krävas mer än en uppmaning från en myndighet för att kunden ska ha rätt att avboka kostnadsfritt."

2020-03-21 17:02 Active Ski Travel
Bussresa till Kittelfjäll 26-29 mars
Efter erbjudandet om avbokning med återbetalning för oro av covid-19 är antalet resenärer reducerat från dryga 50 till 30 resenärer på resan till Kittelfjäll. Detta gör att alla ges möjlighet att sitta med avstånd till varandra och att möjlighet ges till att isolera person som skule uppvisa symptom.

2020-03-24 12:58 Folkhälsomyndigheten (SvD)
Bordsservering förbjuds
Folkhälsomyndigheten förbjuder allt utom bordsservering på restauranger, kaféer och barer för att stoppa smittan. Läs mer >>

2020-03-24 12:58 Folkhälsomyndigheten (TV4 Play)
Skidanläggningar i Sverige fortsatt öppna
Folkhälsomyndigheterna är nöjda med den plan som SLAO tagit fram för skidanläggningarna och just nu är det inte aktuellt att stänga skidanläggningar och inte ens under påsken som är en tradionellt mycket populär helg för skidåkare, se inslag från dagens presskonferens >>

2020-03-21 14:50 Active Ski Travel
Återbetalning av inställda resor
Active Ski har efter SRF:s rekommendationer idag gått ut med information och 3 alternativ för ersättning gällande inställd resa:

 1. Du får ut hela beloppet som ett presentkort + 500 kr/person som kan användas för kommande skidresor hos oss (giltigt t.o.m. vintern 21/22).
 2. Active Ski återbetalar dig den den del av resan som vi fått tillbaka av våra underleverantörer. I de flesta fall handlar de om allt utom flygbiljetten.  Resterande del får du som ett presentkort hos oss (giltigt t.o.m. vintern 21/22).
 3. Vi återbetalar dig den del av resan som vi fått tillbaka av våra underleverantörer. I de flesta fall handlar de om allt utom flygbiljetten. Vi betalar ut resterande del så fort vi får in betalning från underleverantören. 

2020-03-31 18:15 Active Ski Travel
Kommande resor till Riksgränsen
På grund av smitspridningen av covid-19 erbjuder Active Ski de gäster som bokat kommande resa till Riksgränsen 3 alternativ frm till den 2 april 12:00:

 1. Behåll resebokningen med våra ordinarie resevillkor för flygpaket >> och resevillkor för tågpaket >>
 2. Omboka resepaketet till säsong 2021
 3. Avboka resan senast på torsdag 2 april 12:00 och få tillbaka hela beloppet minus 1500 SEK

2020-04-02 17:45 Lapland Resorts Ledningsgrupp
Nybokningar av boende Riksgräsnsen stängs för säsongen och antalet liftkort som säljs begränsas
Det innebär att det kommer att vara väldigt få gäster i Riksgränsen, uppskattningsvis klart mindre än 50% under påsken och ännu mindre övriga helger. Anläggningen fortsätter med sina strikta rutiner för elliminera smittspridning av covid-19 som också förstärks kontinuerligt. Läs mer >>.

Active Ski Travel har stängt bokningar till Riksgränsen 2020 sedan några dagar tillbaka. 

Information angående coronavirus Covid-19

Symptom & viktig info
De symptom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation. Känner du symptom ska du låta bli att träffa andra människor.

 • Att förhindra smittspridning är helt avhängigt av var och ens personliga ansvarstagande. Alla måste tänka sig för, föräldrar måste se efter sina barn som inte själva förstår eller kan upprätthålla god ordning. En hjälpsam tanke är att det kan finnas någon smittad i allas vår omgivning – agera därefter.
 • Som resenär på våra resor och aktuell skidort  har du en omedelbar meddelandeskyldighet vid symptom på covid-19. Det är av största vikt för både din egna och andras hälsa att informera hotell eller vår guide på resan. Vid allvarligt sjukdomstillstånd kommer SOS alarm att tillkallas.
 • Corona är ett "droppvirus" där smittämnen lätt fastnar på händer och förs vidare genom dem. De sprids vidare när du tar någon i hand – undvik därför det, hälsa med ett leende! Smittan sprids även via dörrhandtag, bord, vattenkranar etc – allt vi rör i.
 • Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst i 30 sekunder (se instruktionsfilm nedan). Tvätta alltid händerna efter att du varit ute, före och efter måltid, vid mathantering och givetvis efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt, och är något vi hoppas att du har med dig i din egna packning.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun, då smitta sprids genom dessas slemhinnor. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.
 • Hosta och nys i armvecket. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.
 • Handsprit. Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.
 • Vid symptom, ring sjukvårdsrådgivning på 1177. Nationellt informationsnummer 113 13. När du inte hittar svar på webben eller av andra skäl behöver ring.
  För mer information: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/