Externa Guider

Erik Lindfors

Offpistguide - Explore Hokkaido

Erik har jobbat som guide hos Active Ski Travel sedan 2010. Erik är utbildad skidlärare SLAO nivå 3, han är också certifierad lavintekniker och färdledare. Efter sju vintrar i Japan varav sex som Active Skis guide är Erik den hos oss som kan Japan bäst och det är han som i samråd med huvudkontoret tar fram och förbättrar våra Japan-program. I vinter tar Erik med er till den bästa offpisten tillsammans med Robban på januari-resorna till Explore Hokkaido.

Robert Nilsson

Offpistguideguide - Explore Hokkaido

Robban har guidat för Active Ski Travel i över 10 år, varav de senaste 6 åren i Japan. Han lägger också en stor del av sin lediga tid på skidåkning under vintern. Robban har jobbat på flera av våra destinationer i Skandinavien, Alperna och Japan. Till vardags jobbar han som Yttre befäl på brandförsvaret i Stockholm. Robban är certifierad Lavintekniker (SVELAV Pro 2) och i vinter är han vår offpistguide tillsammans med Erik på resorna Explore Hokkaido iunder januari.

Christian Edelstam

Christian Edelstam

UIAGM bergsguide - Honshu Kombo

Christian bor i Abisko och älskar känslan av frihet när ingen annan är där och stjäl lössnö eller klätterleder, det ständigt föränderliga ljuset från norrsken till midnattssol. Pudret och branta berg i Alperna, Anderna, Himalaya lockar honom dock hemifrån med jämna mellanrum. Christian arbetar sedan 2013 med Active Ski Travel. I vinter guidar Christian Active Skis på samtliga resor till Honshu Kombo.

Christian Edelstam

Mattias Cöster

Director of Operations Arctic Elements - Explore Hokkaido

Mattias har arbetat med skid-guidning i alpin miljö i framförallt Nordnorge och Lappland på heltid sedan mitten av 90-talet. Mattias var också delägare i Active Ski Travel när företaget tog stora steg i början på 2000-talet. Numera driver han Arctic Elements Heliskiing med 6-8 bergsguider i sitt team, Mattias är även helikopterpilot. I vinter jobbar Mattias och flera från hans guide-team för Active Ski i Japan, Mattias guidar våra gäster på resorna Explore Hokkaido i februari.

Christian Edelstam

Juras Self

UIAGM bergsguide - Explore Hokkaido 

Juras specialtet är skid-guidning och klättring. Juras driver sedan många år flera klätterskolor i Tjeckien för framförallt barn och ungdomar. Juras har också en internationell karriär bakom sig som längdåkare på elitnivå. Juras har arbetat som bergsguide på heltid sedan 2010 och som guide på Arctic Elements Heliskiing sedan 2013. I vinter är Juras guide tillsammans med Mattias Cöster på februari-resorna till Explore Hokkaido.

Robert Vrlak

Robert Vrlak

UIAGM bergsguide - Honshu Kombo

Robert som kommer från Slovakien började åka skidor och klättra hemma i Tatra-bergen. Han har åkt skidor, klättrat och isklättrat i Alperna, Asien, Nordafrika, Nord- och Sydamerka och Skandinavien. Idag är Robert bergsguide och medlem i SKI THE WORLD. "Robo" pratar utmärkt engelska och guidar offpist på Active Ski Travels två första resor till Honshu Kombo 2019 med avgång 17:e och 25:e januari tillsammans med Christian Edelstam.

Christian Edelstam

Josef Moravek

UIAGM bergsguide - Honshu Kombo

Sedan början av 2000-talet har Josef arbetat med guidning i framförallt Alperna och även på större expeditioner i Nepal och Himalaya. Josef ”Pepino” driver också sportaffärer i Tjeckien med inriktning mot mountaineering. Josef arbetar som heliskiguide på Arctic Elements sedan 2011. I vinter är "Pepino" guide tillsammans med Christian Edelstam i Honshu Kombo på avgången 4-14 februari.

Christian Edelstam

Ian Miller 

Offpistguide - Hakuba Valley 

Ian är uppväxt i USA och flyttade till Japan 2001 för att åka snowboard och bestämde sig för att stanna. Har åk i Alaska, Canada, Sydamerika, Alperna, Antarktis och Nya Zeeland. Han anser att Hakuba har bästa åkningen i världen då här finns allt, djupt puder, magisk skogsåkning och stora linjer ovanför trädgränsen. Ian började arbeta som guide för Active Ski förra säsongen och han ser fram emot att få visa er den bästa åkningen och hans egna smultronställen. 

Luca Rolli

Luca Rolli

UIAGM bergsguide - Courmayeur

Luca är vår bergsguide i Courmayeur och tar med våra gäster på en mängd olika turer och äventyr. Han jobbade ett år i Sverige som produktchef åt ett svenskt skidmärke innan han bestämde sig för att utbilda sig till bergsguide. Luca har varit på mängder av skidorter innan han hittade Courmayeur och beslöt sig för att flytta hit. Lucas specialitet är riktigt brant skidåkning.

Cain Olson

Cain Olsen

UIAGM bergsguide - Adamello Ski

Cain Olsen föddes i England men flyttade tillsammans med sin familj till en gård i norra Toscana regionen i Italien vid 10 års ålder. Där arbetade föräldrarna med att producera vin och oliv olja. Han har spenderade de senaste 25 åren med att vandra, klättra och åka skidor i Alperna och har extremt god kännedom om dess natur, historia och kultur. Cain är utbildad på Florence och Newcastles universitet i idrott och hälsa och ”sports management”. Han är även färdigutbildad UIAGM/IFMGA bergsguide i Italien vilket är den högsta internationella kvalifikationen för instruktörs och guidearbete vid bergsklättring, isklättring, alpinism, offpist-skidåkning och randonne skidåkning.

Oscar Almgren

Oscar Almgren

Guide och Lavinexpert - Stranda

Sunnmørsalperna har varit Oscars arbets- och lekplats dom senaste 6 åren, med Norges egna puderparadis Strandafjellet bakom huset. Han har guidat i Norge och Sverige sedan 2007 och varit ansvarig guide vid inspelningar med Salomon Freeski tv, Warren Miller entertainment och Field productions på Sunnmøre dom sista åren. Oscar jobbar med laviner proffessionellt och har utbildning från Sverige, Norge och nu senaste Canada under de senaste 7 åren. Genom sitt företag Uteguiden jobbar han med fjellföring och lavinkurser. Tidigare har Oscar också jobbat som chef för skidpatrullen på Strandafjellet och som heliskiguide och Active Ski guide i Kittelfjäll. I Stranda är det Uteguiden som är Active Skis partner och visar vägen i det fantastiska landskapet med offpistguidningar och toppturer under er vistelse.

Tyler Curtis

Tyler Curtis

Chefs guide för HeliNord - Kittelfjäll

Tyler är en kanadensare som har gjort de svenska bergen i Kittelfjäll till sitt hem under vintermånaderna. Sedan ung ålder har Tyler rest världen runt och levt livet på sitt eget sätt. Tyler har över 15 års erfarenhet av att guida kunder internationellt på olika äventyrs- och forsränningresor. Han har även arbetat som certifierad räddningsarbetare vid forsar och som instruktör för räddning med rep vid hög höjd. Tidigare vintrar har Tyler varit instruktör för friåkning i skidor både för park och puckelpist, arbetat som skidguide samt arbetat som guide för Cat Ski i Kanada. De senaste 5 säsongerna har han utforskat och lämnat spår på de svenska bergen undertiden han arbetat som Chefsguide för HeliNord. Tyler lägger under vintermånaderna ut en video med snörapport från Kittelfjäll och om intresse finns erbjuder han introduktionskurser i lavinsäkerhet tillsammans med Kittelfjäll Adventure.