Våra Reseguider

Erik Lindfors

Active Ski-guide Japan

Erik har åkt skidor hela sitt liv och arbetat med skidåkning vintertid mer eller mindre sedan han tog studenten. Erik har jobbat som guide hos Active Ski Travel sedan 2010, främst i alperna och i Japan men även på våra destinationer i skandinavien. Erik är utbildad skidlärare, han är också cerfierad lavintekniker och färdledare. Efter sex vintrar i Japan varav fem som Active Skis guide är det Erik som i samråd med huvudkontoret tar fram och förbättrar våra Japan-program. Även under vintern 2018 kommer Erik finnas på plats i Japan. Erik är till vardags polis och bor i Åre.

Robert Nilsson

Active Ski-guide Japan

Robban har guidat för Active Ski Travel i 10 år, varav de senaste 5 åren i Japan. Han lägger också en stor del av sin lediga tid på skidåkning under vintersäsongen. Som för de flesta andra handlar det nuförtiden om jakten på puder under de kallare månaderna och framåt våren mer topptursinriktad åkning. Robban har i någon omfattning jobbat på de flesta av våra destinationer i Skandinavien, Alperna och Japan. Till vardags jobbar han som Yttre befäl på brandförsvaret i Stockholm. Robert är cerifierad Lavintekniker (SVELAV Pro 2).

Simon Börjesson

Active Ski-guide Japan

Innan Simon fastnade för offpistskidåknig har han både åkt snowboard och längdsskidåkning. Sedan flytten till Norge har skidåkningen handlat om toppturer men innan arbetade han flera år som guide i Kittelfjäll. Swimrun gäller under sommaren. 2015 tog han sig under 11 dagar Grisslehamn-Åbo för att uppmärksamma problemet med nedskräpning i Östersjön. Vintern 2016 guidade han på Hokkaido Tour. Simon har genomgått Lavinteknikerkurs (SVELAV Pro 2).

Monica Bormetti

Active Ski-guide Adamello Ski

Monica är italienska och har växt upp Ponte di Legno som är en av byarna i Adamello. Hon har därmed god kännedom om området. Monica kommer börja jobba som guide för Active Ski vintern 2018. 

Ola Stawreberg 

Active Ski-guide Courmayeur

Ola har åkt skidor sedan 80-talet. Skidintresset tog extra fart när Ola va 20år med ca. 10 säsonger som skid- och vandringsguide i de Österrikiska och Italienska Alperna. Ola är även utbildad alpin skidlärare. Ola har även en gedigen bakgrund inom Hotel- & Restaurangbranschen både på hemmaplan och i Alperna. Ola har sysslat med de flesta discipliner men föredrar alpint och telemark. Backcountry och touring lockar mest men en cruisingdag i pisten är aldrig fel.

William Persson

Active Ski-guide Adamello Ski & Kittelfjäll

William har jobbat för Active Ski under flera säsonger. Allt från att ha varit säsongsguide i Kittelfjäll till att hjälpa under sportloven i Italien och med vissa grupper som efterfrågat honom för sina resor i Alperna. William är utbildad reseledare med en servicegrad som är något alldeles extra. Han är numera utbildad fysioterapeut som är hans vardagsjobb hemma i Stockholm. 2018 kommer William att vara guide i Kittelfjäll under påskhelgen och som utvald guide för en stor konferensgrupp i Adamello Ski i mars.

Lillis Härd

Active Ski-guide i La Thuile & Adamello Ski

Lillis är en glad skåning som gillar att åka skidor, han har varit guide hos Active Ski i Adamello Ski 2015 och 2016. Förra säsongen hjälpte han till I Monterosa Ski under sportloven. Till kommande vinter ser Lillis framemot att göra sin fjärde säsong för Active Ski Travel där han förstärker guidekåren i La Thuile och Adamello Ski under vissa veckor. Lillis har åkt skidor över hela världen nästan såsom i Europa, Kanada, Nya Zeeland och Japan. Hemma i Sverige så spelar Lillis golf och åker longboard.

Erik Ehrner

Active Ski-guide Gausta

Erik har åkt skidor i nästan 40 år och har jobbat med allt från studentveckorna i Åre, till att vara heliskiguide i kanadensiska Monashees. Sedan 2015 jobbar Erik för Active Ski. Erik är som förste svensk utbildad heliskiguide i den kanadensiska organisationen CSGA och kan därmed kalla sig även skidlärare och lavintekniker. Han föredrar kombinationen av toppturer och mekaniserad skidåkning och har en liten dröm om att hitta ett okänt resmål i Skandinavien och bygga catskiinglodge.

Sanna Westman

Active Ski-guide i Kittelfjäll & Røldal

Sanna är delvis uppväxt i Frankrike och började där åka skidor som pjäxhjälming. Under tonåren växte sedan skidintresset tack vare duktiga vänner som visade henne vad riktig skidåkning innebär. På senare år har hon börjat uppskatta att gå på tur mer och mer, inte bara för att nå fantastisk åkning utan också för turen i sig. Denna säsong börjar Sanna med en månad i Japan och sedan kommer hon följa med som Active Skis weekendsguide till Kittelfjäll.

Alexander SandorAlexander Sandor

Active Ski-guide Kittelfjäll och La Thuile

Alex var platsguide i Kittelfjäll vintern 2011/2012 under 2 månader i sträck. Efter högsta betyg från samtliga gäster (Mr 100 %) fick han en tjänst på kontoret under två säsonger med huvudansvar Kittelfjäll. Nu har Alexander fortsatt studierna till civilingenjör. Han gillar att hålla sig aktiv ute i det fria och sysselsätter sig gärna med klättring eller kajakpaddling när säsongen inte tillåter skidåkning.

Johan Lindholm

Active Ski-guide Gausta

Johan har åkt skidor sedan barnsben. Allt ifrån snålskjuts i pulka bakom farsan i Svenska fjällen, till utbytesstudier i Vancouver och skidåkning i Mt. Seymour och Grouse Mtn. Favoritresan var dock Hakuba Cortina i Japan med Active Ski. Sedan 2015 har Johan jobbat som guide för Active Ski och främst på destinationerna Kittelfjäll, Stora Blåsjön och Røldal. Johan älskar mindre orter där man får va sig själv för en liten stund..och gärna med midjehögt puder.

Teodor Englund

Active Ski-guide Kittelfjäll och Gausta

Teodor har åkt skidor varje vinter han kan minnas och har inga planer på att sluta. Efter skolan spenderades vintern i Gaustablikk som skidlärare. Vintern efter Val'dIsere, sen var det tillbaka en sväng till för en sista säsong i Gaustablikk. Teodor har varit med Active Ski sen gymnasiet då han åkte sin första buss upp till vad han tycker är "sveriges bästa terrängoffpist" Kittelfjäll, men då som gäst. Några år och turer senare jobbar han nu på Active Ski sen vintern 16/17. 

Emil Söderlund

Active Ski-guide Kittelfjäll och Gausta

Emil gjorde sin första resa till Kittelfjäll som gäst med Active Ski på högstadiet, redan då la sig offpistparadiset varmt om hjärtat. Emil har god kunskap om den svenska fjällkedjan, med favoriterna i Kirunafjällen uppe i norr. På hemmaberget Nuolja i Abisko föddes ett starkt intresse för toppturande. Vintern 2017 spenderades som skidpatrullör i Gaustablikk. När det är barmark är det främst klättring som gäller, han har även jobbat som guide vid Kebnekaise Fjällstation.