Våra Reseguider

Simon Börjesson

Active Ski-guide

Innan Simon fastnade för offpistskidåknig har han både åkt snowboard och längdsskidåkning. Sedan flytten till Norge har skidåkningen handlat om toppturer men innan arbetade han flera år som guide i Kittelfjäll. Swimrun gäller under sommaren. 2015 tog han sig under 11 dagar Grisslehamn-Åbo för att uppmärksamma problemet med nedskräpning i Östersjön. Vintern 2016 och 2017 guidade han på Hokkaido. Simon har genomgått Lavinteknikerkurs (SVELAV Pro 2).

Monica Bormetti

Active Ski-guide Adamello Ski

Monica är italienska och har växt upp Ponte di Legno som är en av byarna i Adamello. Hon har därmed god kännedom om området. Monica kommer jobba som guide för Active Ski vintern 2019 i Adamello. 

Ola Stawreberg 

Active Ski-guide 

Ola har åkt skidor sedan 80-talet. Skidintresset tog extra fart när Ola va 20år med ca. 10 säsonger som skid- och vandringsguide i de Österrikiska och Italienska Alperna. Ola är även utbildad alpin skidlärare. Ola har även en gedigen bakgrund inom Hotel- & Restaurangbranschen både på hemmaplan och i Alperna. Ola har sysslat med de flesta discipliner men föredrar alpint och telemark. Backcountry och touring lockar mest men en cruisingdag i pisten är aldrig fel.

Active Ski guide

Svante Seleborg

Active Ski-guide 

Svante började åka skidor på allvar i vuxen ålder, varefter intresset stadigt ökat. Efter att ha varit Active Skis stamgäst i Kittelfjäll under flera säsonger var det naturligt att ta steget till guide. Svante gör nu sin 5:e säsong som Active Ski-guide i Aostadalen (Courmayeur, Cervinia, Monterosa, La Thuile) som han nu känner som sin egen ficka. 2016 var han guide i japanska Myoko. Till vardags jobbar Svante som egenföretagare inom IT. Svante är cerfierad lavintekniker (SVELAV Pro 2).

Lillis Härd

Active Ski-guide 

Lillis är en glad skåning som gillar att åka skidor, han har varit guide hos Active Ski i Adamello Ski 2015 och 2016. Förra säsongen hjälpte han till I Monterosa Ski under sportloven. Till kommande vinter ser Lillis framemot att göra sin fjärde säsong för Active Ski Travel där han förstärker guidekåren i La Thuile och Adamello Ski under vissa veckor. Lillis har åkt skidor över hela världen nästan såsom i Europa, Kanada, Nya Zeeland och Japan. Hemma i Sverige så spelar Lillis golf och åker longboard.

Erik Ehrner

Active Ski-guide

Erik har åkt skidor i nästan 40 år och har jobbat med allt från studentveckorna i Åre, till att vara heliskiguide i kanadensiska Monashees. Sedan 2015 jobbar Erik för Active Ski. Erik är som förste svensk utbildad heliskiguide i den kanadensiska organisationen CSGA och kan därmed kalla sig även skidlärare och lavintekniker. Han föredrar kombinationen av toppturer och mekaniserad skidåkning och har en liten dröm om att hitta ett okänt resmål i Skandinavien och bygga catskiinglodge.

Sanna Westman

Active Ski-guide

Sanna är delvis uppväxt i Frankrike och började där åka skidor som pjäxhjälming. Under tonåren växte sedan skidintresset tack vare duktiga vänner som visade henne vad riktig skidåkning innebär. På senare år har hon börjat uppskatta att gå på tur mer och mer, inte bara för att nå fantastisk åkning utan också för turen i sig. 

Alexander SandorAlexander Sandor

Active Ski-guide 

Alex var platsguide i Kittelfjäll vintern 2011/2012 under 2 månader i sträck. Efter högsta betyg från samtliga gäster (Mr 100 %) fick han en tjänst på kontoret under två säsonger med huvudansvar Kittelfjäll. Nu har Alexander fortsatt studierna till civilingenjör. Han gillar att hålla sig aktiv ute i det fria och sysselsätter sig gärna med klättring eller kajakpaddling när säsongen inte tillåter skidåkning.

Johan Lindholm

Active Ski-guide

Johan har åkt skidor sedan barnsben. Allt ifrån snålskjuts i pulka bakom farsan i Svenska fjällen, till utbytesstudier i Vancouver och skidåkning i Mt. Seymour och Grouse Mtn. Favoritresan var dock Hakuba Cortina i Japan med Active Ski. Sedan 2015 har Johan jobbat som guide för Active Ski och främst på destinationerna Kittelfjäll, Stora Blåsjön och Røldal. Johan älskar mindre orter där man får va sig själv för en liten stund..och gärna med midjehögt puder.

Teodor Englund

Active Ski-guide Kittelfjäll och Gausta

Teodor har åkt skidor varje vinter han kan minnas och har inga planer på att sluta. Efter skolan spenderades vintern i Gaustablikk som skidlärare. Vintern efter Val'dIsere, sen var det tillbaka en sväng till för en sista säsong i Gaustablikk. Teodor har varit med Active Ski sen gymnasiet då han åkte sin första buss upp till vad han tycker är "sveriges bästa terrängoffpist" Kittelfjäll, men då som gäst. Några år och turer senare jobbar han nu på Active Ski sen vintern 16/17. 

Emil Söderlund

Active Ski-guide Kittelfjäll och Gausta

Emil gjorde sin första resa till Kittelfjäll som gäst med Active Ski på högstadiet, redan då la sig offpistparadiset varmt om hjärtat. Emil har god kunskap om den svenska fjällkedjan, med favoriterna i Kirunafjällen uppe i norr. På hemmaberget Nuolja i Abisko föddes ett starkt intresse för toppturande. Vintern 2017 spenderades som skidpatrullör i Gaustablikk. När det är barmark är det främst klättring som gäller, han har även jobbat som guide vid Kebnekaise Fjällstation.